SİYASET

Borç batağındaki çiftçiye kız vermiyorlar

AKP'nin yanlış tarım politikalarının üreticiyi bitirdiğini ifade eden Barut, "Tarımın bitişine gözünü, kulağını kapatanları, kırsalda aile bütünlüğünü de olumsuz etkileyen bu yanlış politikalardan vazgeçmeye davet ediyorum" dedi.

"HASAT MEVSİMİNDE ÜRETİCİ PERİŞAN OLDU"

Her platformda tarımsal üretimin artması, üreticinin yüzünün gülmesi için mücadele eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te çiftçilerin yürek burkan halini dile getirdi. 17 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarlarından uygulanan yanlış politikalar nedeniyle Türkiye'de tarımın bitme noktasına geldiğini vurgulayan Barut, "Hasat zamanı eskiden çiftçi için bayram günüydü. Şimdi ise hasat mevsiminde üretici perişan olmuş, ürettiğinden kazanmamış, bağını bahçesini, tarlasını yeni yıla hazırlayamamış ve borçlarını ödeyemez duruma gelmiştir" dedi.

"BATAK DAMAT İSTEMİYORLAR"

Meclis'te çiftçilerin yaşadığı sorunlara değinen ve çözüm isteyen Ayhan Barut, şunları vurguladı:
"Çiftçiler borçlarını nasıl ödeyeceğini, tarlasını traktörünü icradan ve borç batağından nasıl kurtaracaklarını kara kara düşünmektedir. Önceleri sizlere rakamlarla çiftçinin durumunu anlatıyorduk, şimdi birde toplumsal açıdan yaşadıklarına dikkatinizi çekmek isterim. Eskiden çiftçi bir aile oğlunu evlendirmek istediğinde, dünür vardığı aileler düşünmeden tarlası var ekip biçiyor, kazanır düşüncesiyle kızlarını verirlerdi. Şimdi iktidarınızda o da tersine döndü. Çiftçilik yapan ailenin evlatlarına artık kız da verilmiyor, çünkü kız babaları banka borcuna batmış batak damat istemiyorlar. Bırakın başka toplumsal kesimlerin kız vermemesini, artık çiftçi çiftçinin oğluna kız vermez hale gelmiştir. Tarımın bitişine gözünü, kulağını kapatanları, kırsalda aile bütünlüğünü de olumsuz etkileyen bu yanlış politikalardan vazgeçmeye davet ediyorum."
 

Başa dön tuşu