GENEL

BPW’li kadınlar savunma tekniklerini öğrendi

Securitas Çukurova Bölge Müdürlüğü Adana Hilton Oteli’nde Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında “Kadınlar Hergün Özeldir” temalı bir etkinlik düzenledi.

 

BPW üyelerinin katıldığı etkinlikte, kadınların kişisel güvenliklerinin nasıl sağlanacağı iki bölümde anlatıldı. Birinci bölümde Çukurova Bölge Müdürü Cenk Bakırtel katılımcılara kişisel güvenliğin evde ve sokakta nasıl sağlanacağına dair bilgiler paylaşırken ikinci bölümde Seyhan Aikido Sensei (eğitmen)Taner Dinçer ve Yıldız Dinçer katılımcılara, herhangi bir saldırıda kendilerini nasıl koruyabileceklerine dair teknikler öğretti.

 

‘KÜÇÜK TEDBİRLER, GÜVENLİ KONFOR ALANINIZI GENİŞLETİR’

Sadece fiziksek koruma teknikleri öğrenerek güvenli alan sağlanamayacağını ifade eden Securitas Çukurova Bölge Müdürü Cenk Bakırtel “Evde tek başımıza kaldığımızda, seyahate çıktığımızda, gece eve dönerken hatta gündüz koşu yaparken bile alacağımız ufak tedbirler güvenli konfor alanımızı genişletebilir. Önemli olan gerekli önlemleri almamız. Securitas olarak yayınladığımız kişisel güvenlik tedbirleri kitapçığımız web sitemizde yazılı ve sesli kayıt olarak paylaşılmakta. Sadece kadınların değil herkesin en azından bir göz atmasını önerebilirim.” dedi.

 

‘DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLARI GÖRDÜK’

Teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı olarak da verilen bilgilerin oldukça faydalı olduğunu söyleyen BPW Adana Kulübü Başkanı Sezi Dağdemir ise Securitas yetkililerine teşekkür ederek, “Kadınların doğasında, diğer insanlara yardım etme duygusu olduğundan, ilk önce dikkatli olmamız gerektiğini öğrendik. Bölge Müdürü Cenk Bakırtel’in etkin sunumuyla yürürken, araç içerisindeyken, binalarda, toplu taşıma araçlarında, yurt dışı seyahatlerinde ve otel rezervasyonu yaptırırken doğru bildiğimiz yanlışları gördük. Değerli hocalarımız Sensei Taner Dinçer ve Yıldız Dinçer’in de uygulamalı teknik bilgileri sayesinde de saldırganın gücünü kullanarak nasıl etkisiz hale getirebileceğimizi öğrendik” dedi.

Başa dön tuşu