GENEL

Bu kez erkekler hizmet etti

Seyhan Nehri kenarındaki Arif Nihat Asya Parkı’nda bulunan ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltıya, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti önceki dönem Adana Milletvekili olan Fatma Güldemet Sarı, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy ile ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney, Mali Sekreter Mutlu Mete, ÇGC Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Arat ve Süreyya Uri ile ÇGC üyesi kadın gazeteciler katıldı.

Başkan Esendemir, toplumun yarısını oluşturan kadınların, hayatın her alanında daha aktif şekilde yeralması gerektiğini belirterek, kadınların yılda bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğine dikkat çekti. Cinsiyet ayrımcılığına, kadına şiddete karşı olduklarını dile getiren Başkan Esendemir; ÇGC olarak kadınlara yönelik her türlü etkinliğe destek olduklarını, kadınların sosyal-kültürel, siyasi ve sportif faaliyetler içerisinde yer almalarının, verimlilik ve etkinlik açısından önemli olduğunu ifade etti.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, kadınların toplumun yarısını oluşturduğunu, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda erkeğiyle birlikte omuz omuza savaştığını, toplumsal yaşamda hak ettiği yerde olması gerektiğini belirterek, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin böylesi bir etkinlik düzenlemesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Adanalı kadın milletvekilleri Şevkin ve Ersoy da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdikleri etkinliklerin, diğer vakıf, dernek ve cemiyetlere de örnek teşkil ettiğini belirterek, bu duyarlılıkları nedeniyle tebrik ederek, teşekkür etti.

MHP Milletvekili Ersoy, “Kadınların yaşamın her alanında öncü ve rol model olması çağdaş toplum olmanın gereğidir. Kadının olduğu her yerde düzen, intizam ve istikrar vardır. Tüm kadınlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyor, ÇGC Başkan ve Yönetimini de bu duyarlı yaklaşımlarından dolayı kutluyorum” dedi.

CHP Adana Milletvekili Şevkin, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde kadın gazetecilerle bir araya geldik. Tüm medya kuruluşlarına ve gazetecilere özgür, bağımsız ve ekonomik zorluklardan arınmış bir meslek yaşamı diliyorum” diye konuştu.

Türkiye’de  işsizliğin çok önemli bir sorun teşkil ettiğini, kadınların istihdam oranının çok düşük olduğunu, kadına bakış açısının mutlaka değişmesi gerektiğini belirten Şevkin, ülkemizde kadın olmanın zorluklarına işaret etti.

Şevkin; kadınların iş gücüne katılımın oranının artması için eğitim ve öğretime yönlendirilmesi gerektiğini, eğitimin iş yaşamındaki rolünün büyük olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde kadın olmak çok zor. Toplumsal yaşamda kadınlar bir çok zorluklarla karşı karşıya. Ancak eğitimli kadınların bu zorlukların üstesinden gelme şansları biraz daha fazla. Bu nedenle kadınların eğitimine daha çok önem verilmeli, toplumsal yaşamda daha fazla söz sahibi hale gelmesi sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu