SİYASET

BU MİLLET MİLLİ İRADEYE VE İSLAM COĞRAFASINA SAHİP ÇIKTI

 Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile vatansever Türk Milleti sokağa çıkarak milli iradeye ve İslam coğrafyasına sahip çıktılar’’ dedi.

Ceyhan Kaymakamlığı’nın Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlemiş olduğu ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programına katılan Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak konuşmasında milli iradenin önemine ve Aziz Türk Milletinin 15 Temmuz’da göstermiş olduğu kahramanlığa vurgu yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminde Türk Milletin gösterdiği destansı kahramanlığın asırlar boyunca konuşulacağını belirten Başkan Boydak, ‘Hain darbe girişimin ikinci yıl dönümüne hepiniz hoş geldiniz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve bu topraklar için kanını canını veren tüm aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. İki yıl önce de bu vatan için silahsız, ellerinde hiçbir alet edevat olmadan topa, tanka karşı göğsünü siper eden tüm 15 Temmuz şehitlerimizi de rahmetle minnetle yad ediyor tüm gazilerimize acil şifalar diliyorum.

 

DEMOKRASİ ZAFERİ 2 YAŞINDA

 

15 Temmuz’da Türk Milleti İslam coğrafyasına demokrasi zaferi yaşattığını dile getiren Boydak, “15 Temmuz 2016’da bu memleket bir işgal girişimi yaşadı. Bildiğiniz gibi Cumhuriyet tarihi boyunca milletimiz birçok ihtilalle ve işgal girişimi ile karşılaştı. Bu işgallerin tamamı dış güçler tarafından oluşan ihtilal girişimiydi. 15 Temmuz darbe girişimi aynı zamanda bir ihanet ve işgal girişimidir. Bütün dünya tetikteydi Türkiye’yi Irak, Suriye, Filistin, Mısır gibi olması için uğraştılar. Milletin seçtiği milletin iradesi ile iktidara gelmiş iradeyi FETÖ’cü hainler ayaklar altına alıp, iradeyi ele almak ve Türkiye’yi işgal ülkesi haline getirmeye çalıştılar. Buna öncelikle rabbim sonra aziz milletimiz müsaade etmedi. Cumhurbaşkanımızın direktifi ve emri ile vatansever Türk milleti sokaklara dökülerek toprağımıza, İslam dünyasına,  milli iradelerine ve demokrasilerine sahip çıktı. 15 Temmuz’u rabbim bu millete bir daha yaşatmasın ve hainlere fırsat vermesin.’’ şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ÜNLÜSOY: TÜRK MİLLETİ KENDİ KADERİ KENDİSİ ÇİZER

İki yıl önce bugün 15 Temmuz akşamı ülkemiz tarihindeki kritik dönemeçlerden birini zaferle atlattığını belirten Ceyhan İlçe Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, ‘’15 Temmuz akşamı yüzlerce binlerce yıldan beri devlet olma, millet olma geleneğini yaşatan hep beraber, iyi günde kötü günde, tasada kıvançta beraber olan milletim büyük bir uçurum eşiğinden döndü. Emperyalist güçlerin içimizdeki iş birlikçiler bizdenmiş gibi görünüp bizleri büyük bir uçurumun eşiğine getirdiler. Ancak milli duyguları güçlü olan milletim dünyanın en güzel coğrafyasında

Türkiye’de, Anadolu’da yaşayan bu insanlar geleceğine sahip çıktı. Nasıl ki 1071’de Malazgirt’te 1453’de İstanbul’un fethinde Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında bu millet kendi yolunu çizdiyse aynısını 15 Temmuz’da yaptı.  Hiçbir ayrım gözetmeden bu topraklar bizim vatanımız diyen insanlar geleceğine sahip çıktı. Bu millet ihanete emperyalizmin Türkiye üzerindeki son oyununa geçit vermedi. Bu demektir ki bu milletin onayı olmadan hiçbir şey olmaz. Türk milleti her zaman kendi kaderini kendi tayin edecek üzerinde oynanan hiçbir oyuna müsaade etmeyecektir. Demokrasi zaferimizin 2 yılı kutlu olsun’’ dedi.

 

GÖSTERİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında mehteran gösterimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın konuşması, Adana Valiliği’nin 15 Temmuz belgeseli, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile okunması ile gece yarısına kadar süren etkinliğe Ceyhanlı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Başa dön tuşu