SİYASET

Bu Ucu Açık Rejim Değişikliğine Hayır Diyoruz!

Kadın ve gençlerle buluşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara ve gençlere verdiği değeri anlatarak “Cumhuriyet ile kadın ve gençlerimizin kazanmış oldukları birçok hak vardır ancak tek adam rejimi ile bu hakların korunması ve demokratikleşmesi olası görülmüyor, özgürlükler kısıtlanıyor, baskı artıyor.

 

Yapılacak anayasa değişikliği diktatörlüğe giden yolu açmaktadır, yürütme gücü tek adamda toplanmakta, yargıyı o şekillendirmekte, yapılacak düzenleme ve karar tek kişiye bırakılmakta, ortak akıldan uzaklaşılmaktadır. Bu nedenle kadınlarımız ve gençlerimiz için mevcut kazanımları da ellerinden alınmasın diye bu ucu açık rejim değişikliğine hayır diyoruz” dedi.

 

Gençlerin 18 yaşında seçilebilmesi doğru ancak kimin çocukları seçilecek onu da düşünmek gerekir diyen Gürer, “gençler iş istiyor, üniversite mezunu bir milyon genç var gençlerin sorunlarına çözüm üretilmiyor, kendi şehzadelerinden bir kaçını vekil yapıp, gençleri size vekil seçilebilme hakkı verdik diye yanıltmaya çalışıyorlar.

 

Şu anda milletvekili seçilebilme yaşı 25 AKP’nin 317 milletvekilinden sadece 2 tanesi 30 yaşın altında ne kadar samimiler durum gösteriyor. 6 milyon genç seçmeni hoş tutup oy devşirmek için bir oyun olarak bu maddeyi koydular.

 

26 yaşındaki gence servis şoförlüğü yaptırmıyorlar, 24 yaşında ağır vasıta ehliyeti veriyorlar bu nasıl çelişki? Gençlere yaş sınırı koyup üniversite okumadan, askerlik yapmadan vekil olsun diyorlar, kimin çocuğu o yaşta vekil olacak? Bu değişikliği halkın çocuklarına fayda sağlamak için yapmıyorlar, şehzade çocukları için yapılan bir değişikliktir bu.

 

Keşke yapılan değişikliklerle gençlerin sorunları çözülebilse. Gençlerin ve kadınların bu kadar yoğun sorun yaşadığı bir dönemde, gençlerin düşünce özgürlüğü olmadığı, kadınların kendini ezik ve arka planda htiği bu süreçte kadınların ve gençlerin vereceği karşılığın HAYIR oyu olacağına inanıyorum” dedi. 

Başa dön tuşu