SAĞLIK

Bütüncül Çocuk ve Ergen Psikoterapisi Eğitimi İlk Mezunlarını Verdi.

CİSED, Türkiye'nin alanında önde gelen akademisyenlerini ve ruh sağlığı profesyonellerini bünyesinde barındıran, 7 ilde örgütlenmiş Türkiye'nin en örgütlü cinsel sağlık derneği olmasının yanında, “Huzurlu insan, sağlıklı cinsellik, mutlu bir evlilik ve aile yaşantısı için…” sloganıyla hizmet vermeye devam ediyor. CİSED Çukurova Şube Başkanı Psikoterapist Dr. Obengül Ejder, CİSED’in 10 yıl önce Dr. Cem Keçe’nin başkanlığında kurularak Türkiye genelinde binlerce üyesiyle hizmet verdiğini söyledi. Dr. Ejder, ülkenin en temel problemlerinden birinin cinsel eğitimsizlik olduğuna işaret ederek, “CİSED, gerek meslektaşlarımızı gerekse halkımızı doğru bilgi ile buluşturabilmek amacıyla kurulmuş bir dernek.” şeklinde konuştu. Dr. Ejder, mesleki eğitimde sürekliliğin önemine dikkat çekerek, 10 yıldır ‘Psikoterapi, Cinsel Terapi, Evlilik ve Çift Terapisi, Çocuk ve Ergen Psikoterapisi, EFT, Psikoterapide ve Cinsel Terapide Hipnoterapi ve Hipnoz Teknikleri, Psikoterapide NLP’ gibi 50’den fazla cinsel terapi eğitimleri verdiklerini söyledi.

 

Eğitimler, Ankara ve İstanbul’dan Sonra İzmir ve Gaziantep’te de Başlıyor.

Dr. Ejder Türkiye'nin en örgütlü cinsel sağlık derneği olan CİSED’in şimdiye kadar 2 adet "Uluslararası Cinsel Sağlık Kongresi", 3 adet "Ulusal Cinsel Sağlık Kongresi" ve 12 adet "Ulusal Cinsel Sağlık Sempozyumu" düzenlediğini ifade etti. İlki 25-26 Kasım 2017 tarihinde başlayan ‘Bütüncül ve Ergen Psikoterapisi Eğitimi’ hakkında da bilgi veren psikoterapist Dr. Ejder, 16 ay süren ve 340 saate denk gelen Ankara’daki eğitimin başarıyla tamamlayıp ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Psikiyatri Uzmanları ve Asistanları, Tıp Doktorları, Psikologlar, Sosyologlar, Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler, Aile Danışmanları, Sosyal Hizmetler Bölümü Mezunları, Psikiyatri Hemşireleri, Anaokulu Öğretmenleri, Okul Öncesi Öğretmenleri, Özel Eğitim Uzmanları, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenleri ve Uzmanlarının katıldığı eğitimlerin yoğun talep üzerine ikincisini kursu ise İstanbul’da açarak 6. modüle kadar ilerlediklerini ifade etti. Çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi modülünde olduklarını ifade eden Dr. Ejder, 3.’sünün İzmir’de 4.’sünün ise Gaziantep‘te de yapılacağını duyurdu.

 

“Eğitimlerimizi Yüksek Lisans Kalitesinde Gerçekleştiriyoruz.”

Dr. Ejder, “Tam 16 ay önce bu eğitimi açmak için bir hayal kurdum. Öyle bir eğitim hazırlamalıydım ki yüksek lisans kalitesinde olsun, CİSED ailesine yakışır olsun… Sonunda başta sevgili dostum Cem Keçe olmak üzere hocalarım Prof. Dr. Cengiz Güleç, Prof. Dr. Elvan İşeri, Prof. Dr. Orhan Derman'ın çok değerli bilgi ve tecrübeleri ile 16 ay, 320 saat süren, 12 modülün ardından 4 modülün supervizyonun yapıldığı muhteşem bir eğitim çıktı. Bugün alana pırıl pırıl her biri birbirinden heyecanlı ve donanımlı ruh sağlığı profesyonelleri katıldı. Mezuniyet törenimizin ardından sertifikalarını aldılar. Emeği geçen, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu