BÜYÜKŞEHİR

Büyükşehir’den meme kanseri farkındalık konferansı

Adana’da meme kanserinin erken tanısı için gezici dijital mamografi cihazıyla ücretsiz sağlık hizmeti veren Adana Büyükşehir Belediyesi, kadınlarda en sık görülen tümöre karşı tedavi bilincini arttırmak amacıyla Meme Kanseri Farkındalık Konferansı düzenledi. Geniş katılımın sağlandığı konferansta konuşan Çukurova Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Demircan, erken tanı konulduğunda meme kanserinin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurgulayıp, koruyucu yöntemlerin başında dengeli beslenme ve spor yapmanın geldiğini söyledi. 
 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, meme kanserinde erken teşhisin önemini vurgulamak ve bu hastalığa karşı toplumun bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla Meme Kanseri Farkındalık Korferansı düzenledi. 75. Yıl Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen konferansta Çukurova Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Demircan, Adanalı kadınları bilgilendirdi. 
 

 

35-60 YAŞ ARASINDAKİ KADINLAR DÜZENLİ MAMOGRAFİ ÇEKİLMELİ
Prof. Dr. Orhan Demircan, meme kanserinde riski artıran etkenler, erken tanının önemi, erken tanıyı sağlayan yöntemler, tedavi metotları ve koruyucu önlemleri anlattı.  Dünyada ve Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanser türü arasında meme kanserinin geldiğini, ülkemizde her yıl ortalama 15 bin kadına bu hastalık tanısının konduğunu dile getiren Prof. Dr. Orhan Demircan, erken tanıyla meme kanserinin tamamen tedavi edilebilir olduğunu vurguladı. 
Demircan, 35-60 yaş arasındaki kadınların düzenli aralıklarla mamografi çekilmesi gerektiğini, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gezici dijital mamografi cihazıyla verdiği erken tanı hizmetinin bu anlamda çok değerli olduğunu ifade etti. 

 

 

Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bürokratları ise Karataş, Pozantı, Saimbeyli, Aladağ, Feke, İmamoğlu, Yumurtalık, Karaisalı, Sarıçam, Kozan ilçelerinin merkezlerinde ve köylerinde yoğunluklu hizmet veren gezici dijital mamografi cihazından 2 yıllık süreçte bin 280 kadının yararlandığını belirtti. Görevliler, bu taramalarda 6 kadına erken tanı konulup, sağlık merkezlerinde tedavisinin sağlandığını bildirdi. 
 

 

Konferansın sonunda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Aile ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Selma Duygun ile Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Kadın Kolları Başkanı Arife Kaytancı, meme kanserine karşı farkındalığı arttıran bilgilendirmelerinden dolayı Prof. Dr. Orhan Demirci’ye çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti.

Başa dön tuşu