BÜYÜKŞEHİR

Büyükşehir’den sağlıklı yaşam çadırı

Eylül ayı boyunca yürütülecek etkinliğin ilkinde Büyükşehir Belediyesi’nin uzman sağlık personeli, vatandaşları ücretsiz muayene edip, elma ikramında bulundu. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı,  Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Sağlıklı Yaşam Çadırı oluşturdu. Adana Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yanında ilki açılan çadırda Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı ile uzman sağlık personeli, vatandaşlara ücretsiz muayene hizmeti sundu. Karayandı ve ekibi, bu yıl “Sağlıklı Yaşam” temasıyla kutlanan Halk Sağlığı Haftası’nda vatandaşların tansiyon, kan şekeri ve kolesterol ölçümlerini yaptı. Ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanan Adanalılara elma ikramında bulunan sağlık ekibi, koruyucu sağlık hizmetleriyle ilgili bilgiler verdi. 
 

‘SAĞLIKLI BESLEN, HAREKET ET’
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, toplumun sağlık bilincinin yükseltmesi, koruyucu hekimliğin daha etkin sağlanması ve hayat standartlarının gelişmesi amacıyla Halk Sağlığı Haftası’nın kutlandığını belirtip, vatandaşların koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini daha iyi kavramasına çalıştıklarını vurguladı. Dengeli beslenme, egzersiz yapma ve belirli aralıklarla sağlık taramalarının sağlıkla yaşamın en temel gereklilikleri olduğunu aktaran Karayandı, “Yaşımıza uygun fiziksel aktiviteyi belirleyip, ideal kilomuzu koruyarak, doğru beslenip, şeker, tuz ve yağ tüketimini azaltarak, meyve sebze tüketimini artırarak, sigara içilen ortamlardan uzak durup, uyku düzenimize de dikkat ettiğimiz takdirde birey olarak sağlıklı bir yaşam için temel ilkeleri yerine getirmiş oluruz” diye konuştu. 
Karayandı, Sağlıklı Yaşam Çadırı’nın eylül ayı boyunca tüm ilçelerde ücretsiz hizmetini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu