BÜYÜKŞEHİR

Büyüşehirden Ücretsiz Konser

Adana Büyükşehir Belediyesi,  2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde 3. Otizm ve Spor Festivali organize etti. Merkez Park’ta öğle saatlerinde başlayacak festivalde birbirinden renkli yarışmalar ve oyunlar gerçekleştirilecek. Ücretsiz halk konserinde ünlü Rock grubu Manga sahne alacak, otizmli Caner Serin piyano ve gitar dinletisi sunacak.   
 

 

‘OTİZM ERKEN TANIYLA TEDAVİ EDİLEBİLİR NÖROLOJİK BOZUKLUK’
 

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ve Otizmle Barış Derneği ile işbirliğinde 1-5 yaş arasındaki çocuklarda sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, ancak erken tanı ile tedavi edilebilen nörobiyolojik bozukluk olan otizme karşı farkındalığı arttırmak amacıyla gerçekleştirilecek 3. Otizm ve Spor Festivali’nin ayrıntıları düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

 

Toplantıda Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy, Otizmle Barış Derneği Başkanı Dursun İzgi, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Adana Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Amir Akdağ bilgilendirmeler yaptı.  Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel de projeye destek veren konuklar arasında yer aldı. 
 

 

‘FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ BİR AY SÜRECEK’
 

Otizmli Barış Derneği Başkanı Dursun İzgi, otizmin sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, beyin gelişimini engelleyen nörobiyolojik bozukluk olduğunu belirtip, erken tanı, eğitim ve aileye doğru danışmanlık verildiğinde bireyin bağımsız yaşayabilme düzeyine gelebildiğini vurguladı. 
Otizmli bireylerin çoğunluğunun zihinsel engelli olduğu düşüncesinin toplumda yaygınlık gösterdiğini kaydeden Dursun İzgi, “Oysa otizmli bireyler, bilgiyi yaşamlarında uygun şekilde kullanmakta sorunlar yaşamaktadır.

 

Biz ise bu farkındalığın oluşması için çaba gösteriyoruz. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ve devamındaki bir aylık süreçte bizimle iletişime geçecek ailelere hazırladığımız programla yardımcı olmaya hazırız. Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz Otizm ve Spor Festivali’ne desteklerinden dolayı da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü’ye şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 
 

 

MERKEZ PARK’TA MANGA KONSERİ
Halil Hızlısoy ise 3. Otizm ve Spor Festivali’nin zengin programını açıkladı. Hızlısoy, 2 Nisan Pazar günü saat 11.00’da İstasyon Meydanı’nda otizmli çocuklar ve ailelerinin katılacağı Farkındalık Yürüyüşü yapılacağını, saat 12.00’dan itibaren de Merkez Park’ta etkinliklerin start alacağını bildirdi. 

 

 

Festivalde mini yarışmalar, çocuk oyunları, boyama şenliği, animasyon gösterileri ve sürpriz etkinliklerin gün boyu devam edeceğini aktaran Hızlısoy, “Festivalimizin müzik etkinliklerinde otizmli kardeşimiz Caner Serin piyano ve gitar dinletisi sunacak. Sevilen Rock grubu Manga da saat 17.30’dan itibaren ücretsiz konser verecek. Tüm Adanalı hemşehrilerimizi bu anlamlı festivale davet ediyoruz” diye konuştu.

Başa dön tuşu