SAĞLIK

C vitamini ile pürüzsüz bir cilt

Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Can Mustafa Eren, C vitamininin, vücuttaki kollajen sentezi için olmasa olmaz bir molekül olduğunu söyledi.

 

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra sağlıklı kollajen oluşumunu da sağlayan C vitamininin güçlü bir antioksidan olduğunu belirten Eren, “C vitamini, günlük bakım kremlerimize eklendiğinde güneşe bağlı lekelerin görünüşünü azaltır” dedi.

 

KIRIŞIKLIKLARI AZALTIYOR

C vitamininin, doğal yara iyileşmesine de yardımcı olduğunu ifade eden Eren, “Güneş koruyucuya eklendiğinde etkisini arttırır ve Cildimizdeki ultraviyoleye karşı oluşan hasarı azaltır” diye konuştu.

 

 

C vitamini içeren krem kullanıldığında düzenli kırışıklıklarda azalma, ciltte pürüzsüzlük ve mikroskobik olarak yeni kollajen liflerinde artış görüldüğünü vurgulayan Dr. Can Mustafa Eren, şunları söyledi:

 

“Cilt yenilemede kullanılan lazer, PRP iplikle yüz germe gibi işlemlerde de artık C vitamini kombinasyonunu mutlaka kullanıyoruz. Bu şekilde yapılan işlemin etkisinin çok daha fazla olduğu görülmüştür.”

Başa dön tuşu