SEYHAN

ÇALIŞANLARI İLE BAYRAMLAŞTI

ADANA- Seyhan Belediyesinde bayramlaşma töreni düzenlendi. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine Seyhan ilçesi mahalle muhtarları da katıldı. Törende konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, her bayram yaptıkları harçlık uygulamasına ayrımsız bir devam edeceklerini söyledi.

Başkan Zeydan Karalar, “İşçimizi, memurumuzu ve taşeronumuzu da düşünüyoruz. Bina yapmakla olmaz bu iş. Bina yapacaksınız kenti dönüştürüp modern bir hale dönüştüreceksiniz. Seyhan imar açısından adananın en kötü ilçesiydi ama şimdi öyle değil düzeliyor. Yaptığımız sözleşmelerin tamamında bir vicdan var. Sendikalarla oturduk anlaştık herkes memnun oldu. Türkiye’nin en iyi 2 sözleşmesini yaptık. Bizden daha iyi sözleşme yapan olmadı. Taşeron 930 lira alıyordu. Şimdi 2 binin altında maaş alan yok. Müsaade olsa daha fazla yapacağım ama yasa elvermiyor. İkramiyeyi de engellediler biz bayram harçlığı veriyoruz. KHK ile 75 lira veriyor. Biz bunu bayram harçlığı olarak 400 liraya çıkartıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

YAPILAN HİZMETLERLE TARİH YAZDI

Kent meydanı ile ilgili bilgi veren Başkan Zeydan Karalar, zor bir projenin altına girdiklerini ve yapılamaz denen projeyi bitirme aşamasına geldiklerini söyledi. Kamulaştırmanın yüzde 99’unun tamamlandığını söyleyen Başkan Karalar, bunun çok büyük bir bölümünün anlaşarak sağlandığını söyledi. Birileri görsün diye hizmet yapmadıklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, Seyhan’ın neresinde ne hizmete gerek duyuluyorsa onu yaptıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Zeydan Karalar çalışanlar ile tek tek bayramlaştı.

Başa dön tuşu