ÇUKUROVA

“CAMİYİ MÜSLÜMAN OLDUĞUM İÇİN YAPTIRIYORUM”

"BİRÇOK TALEBİ KENDİ CEBİMDEN KARŞILADIM"

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, her cuma saat 14.00'te yaptığı Halk Günü ile vatandaşlarla buluştu. Başkan Çetin, halk günü toplantısına başlatmadan önce şehitler için saygı duruşunda bulunulmasını ve İstiklal Marşı okunmasını istedi. Terörü bir kez daha lanetleyen Çetin,  Helvacı mahallesinde fırtınanın yıktığı caminin onarımı için meclise gündem maddesi sunduğunu ve AKP ile MHP’li meclis üyelerinin ‘ret’ kararı ile karşılaştığını hatırlattı. Çetin, "Tek derdiniz var. Soner Çetin niye hizmet götürüyor. Buyurun siz de hizmet götürün. Hemşehrilerimizden gelen talepleri bugüne kadar hiç geri çevirmedim. Bundan önce gelen birçok talebi ben Soner Çetin olarak kendi cebimden karşıladım. Ancak bazı sıkıntılı yerler ve halkımızdan gelen sıkıntılı talepler var. Bu konuyu da meclise taşımamız gerekti. Camimizin onarımı ve minarenin yapımı ile ilgili teklife CHP grup halinde ‘evet’ derken, AKP ve MHP meclis üyeleri, ‘ret’ kararı verdi. Şimdi bizi dinsizlikle suçlayanlara soruyorum. Bizi hep bel altından vurdunuz. 'Camileri ahır yaptı' dediniz. Ben o caminin minaresini siyasi hedeflerim için değil müslüman olduğum için yaptırıyorum. Tek bir gerçek var. O da sizin caminin minaresinin yapılması teklifine ret verdiğiniz" diyerek tepkisini dile getirdi.

ADANA'YA İMAR MÜJDESİ

Adana'nın en büyük sorunlarından biri olan Şambayadı Kabasakal mevkinin 20 yıllık imar sorununun çözüme kavuşturduklarını müjdeleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Belediye başkanı seçildiğimiz günden beri en büyük çabamız bu bölgenin imara açılmasıydı. Büyükşehir Belediye Meclisinde o gün Adana için tarihi bir ana tanıklık ettik ve 17 bin hemşehrimize müjde verdik. Adana'yı rahatlatmanın yolu imarı açmaktı. Bu sorunun ortadan kalkmasıyla yeni bir şehir oluşacak, yeni iş ortamları sağlanacak ve ekonomi rahatlayacak. Hemşehrilerimize hayırlı olsun" dedi.

GÜRSEL TEKİN ÇUKUROVA'DA

Her Ayın 19'unda Saat 19'da panelinin bu ayki konuğunu da vatandaşlarla paylaşan ve halkı panele davet eden Başkan Soner Çetin, "19 Aralık Pazartesi günü saat 19.00'da CHP İstanbul Milletvekilimiz Sn. Gürsel Tekin panel konuğumuz olacak. Türkiye gündemini ve başkanlık sistemini o akşam masaya yatıracağız. Her ayın 19'unda saat 19'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkıyoruz. Tüm halkımızı panelimize bekliyorum" dedi.

 

Başa dön tuşu