SİYASET

ÇELEBİ’DEN ‘DAYANIŞMA’ VURGUSU

Çelebi, “Bu kayıplar emekçiler için yıkımdan farksız olmuştur. Yaklaşık 40 yıllık süreçte yaşanan ekonomik krizlerin yükünü emekçiler çekmiştir. Bugün yaşanan Covid-19 salgınında korunan emekçiler değil sermaye, ötekileştirilen, salgında ateşe atılan ise yine emekçiler olmuştur. Bu kuşatmayı emekçilerin dayanışmasıyla kıracağız” dedi.

EMEKÇİLER 1 MAYIS’I BAYRAM OLARAK KUTLAYAMIYOR

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, emekçilerin 1 Mayıs’ı iktidarın uyguladığı vahşi kapitalist politikalar nedeniyle bayram olarak kutlayamadığını kaydetti.

EMEK SÖMÜRÜSÜ AKP DÖNEMİNDE ZİRVEYE ULAŞTI Türkiye’yi  uygar medeniyet hedefinden alıkoyan 12 Eylül faşist darbesinin emek mücadelesine ağır darbe vurduğunu dile getiren Çelebi, “12 Eylül’ün ardından işçi sınıfının hakları gasp edilirken, emek mücadelesinin temeli olan sendikal örgütlenme de ağır yara aldı. İşçi sınıfının bugün sahip olduğu haklar 12 Eylül öncesinin çok gerisindedir. Özellikle 18 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP, işçi sınıfını en çok ötekileştiren iktidar olmuştur. AKP iktidarında ekonomiden, sağlığa, eğitimden, kültür-sanata tüm politikalar toplumu kutuplaştıran, emeği yok sayan, yandaşları zenginleştirmeyi amaçlayan ve milli olmayan politikalardır. AKP emek sömürüsünü zirveye taşımıştır” diye konuştu.

EKONOMİK KRİZLERİN YÜKÜNÜ HEP EMEKÇİLER TAŞIDI

Bu süreçte yaşanan ekonomik krizlerin yükünün hep emekçilerin sırtına yüklendiğini ifade eden Çelebi, emekçilerin tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında da ateşe atılan kesim olduğunu söyledi.

Çelebi, “İktidar salgın sürecinde kamusal sorumluluklar yüklenip tüm yurttaşlarına iş, aş güvencesi sağlaması gerekirken, tam tersini yaparak sermayeyi korumayı, yandaşları daha da zengin etmeyi tercih etmiştir. Salgının büyümemesi için evinde kalması istenen emekçiler açlığa, işsizliğe mahkum edilmiş, adeta ölümüne çalışmaya zorlanmıştır” ifadelerini kullandı.

KUŞATMAYI DAYANIŞMAYLA KIRACAĞIZ

Covid-19 salgınıyla kapitalist düzenin çöktüğüne işaret eden Çelebi, salgın sonrasında yeni bir dünya düzeninin kurulacağını kaydetti.

 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın Covid-19 tehdidi altında olağandışı koşullarda kutlanacağını ifade eden Çelebi, “1 Mayıs, işçi sınıfının dayanışma günüdür. İşçi sınıfına yönelik saldırıları emekçilerle dayanışarak, toplum olarak birlikte kıracağız. Emeği yeniden, hep birlikte en yüce değer yapacağız. Daha uygar, laik, demokratik, hukukun üstün olduğu, hiç kimsenin farklılıkları nedeniyle ayrıştırılmadığı, huzurun, refahın, barışın hakim olduğu bir Türkiye’yi bu dayanışma duygusuyla hep birlikte inşa edeceğiz. İnsan onuruna yaraşır iş ve ücret ile sendikal hakların gerçek anlamda güvence altına alındığı, hiç kimsenin yatağa aç girmediği, sağlığın ve eğitimin parasız olduğu, yandaşın değil halkın yararının esas alındığı bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Gün birlik, beraberlik, dayanışma günüdür. Tüm emekçilerin 1 Mayıs’ını CHP Adana İl Örgütü olarak bu duygularla kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu