YÜREĞİR

Çelikcan’dan Seher’e Destek

Daha önce plastik sandalyede ve normal masada gönüllü bir öğretmen tarafından eğitim gören Seher'i eşi Mehtap Çelikcan ile birlikte evinde ziyaret eden Başkan Çelikcan hastalığı nedeniyle sürekli bir yerleri kırılan ve en son   kalça kemiği kırıldığı için okula gidemeyen Seher Dalokay'ın odasını sınıfa çevirdi.

 

Seher'e sıra, masa, yazı tahtası, kırtasiye yardımı yapan ve tablet hediye eden Başkan Çelikcan odasını da süsletti. 2 yaşındaki kardeşin de cam kemiği hastası olması nedeniyle ailenin gıda ihtiyaçlarına da destek olacaklarını belirten Başkan Çelikcan "Seher'in okuma azmine duyarsız kalamazdık." dedi. Seher'in odasına İstiklal Marşı, Atatürk Portresi konularak tam bir sınıf ortamı oluşturuldu.

 

KIZIMIZ EĞİTİME EVİNDE DEVAM EDECEKTİR

 

Mahalle gezileri sırasında ailenin durumunu öğrendiklerini belirten Başkan Çelikcan "Aileyi ziyaret edip moral verdik. Kalça kemiği kırıldığı için okula gidemeyen kızımızın okuluna devam etmesi için  kırtasiye malzemelerini alarak odayı sınıfa çevirdik. Kızımız eğitimine evinde devam edebilecek. Burada gönüllü olarak gelen öğretmenimize de teşekkür ediyorum. Çok anlamlı bir hizmet yapıyor. Ailemizin hastaneye gidip gelmesine de yardımcı oluyoruz. Arkadaşlarımız çocuklarımızı evlerinden alıp tedavisini yaptırdıktan sonra tekrar evlerine bırakıyorlar.Cam kemik hastalığı, kemiklerde kolay ve sık kırılmanın yaşandığı bir hastalık olduğu için bu hastalara dikkatli bakılması gerekmektedir.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

 

Yüreğir Belediyesi olarak eğitime çok büyük önem veriyoruz. Bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi ancak eğitimle olur. Bunun için hizmete açtığımız 11 kültürevimizden yılda 30 bin insanımız faydalanıyor. Yüreğirli vatandaşlarımız buralarda verilen eğitimlerden faydalanıyorlar. Burada hedef kitlemiz kadınlarımız ve kızlarımız. Kadını eğitirsek, aileyi eğitiriz. Dolayısıyla eğitimli ve bilgili bir toplumda huzur olur, mutluluk olur."şeklinde konuştu.

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a teşekkür eden Seher Dalokay "Artık evimde bir sınıf oldu. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Benim için de süpriz oldu. Çok mutluyum." derken Seher'in ailesi Esra ve Mehmet Dalokay Başkan Çelikcan'ın bu davranışı karşısında mutlu olduklarını belirttiler. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve eşiyle birlikte evlerini ziyaret etmelerinin kendilerini çok şaşırttığını ve bundan çok memnun olduklarını belirterek "Belediye Başkanımız zor zamanımızda sahip çıktı, destek oldu. Allah razı olsun." dediler.

Başa dön tuşu