YÜREĞİR

ÇELİKCAN YAVUZLAR’DA VATANDAŞLARA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

Amaçlarının Yüreğir'i geliştirmek ve kalkındırmak olduğunu belirten Başkan Çelikcan'' Belediyemiz eliyle yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarında garantör biziz. Bütün kontrol ve denetim belediyemizde olacaktır. Bu nedenle ihaleyi kim alırsa alsın, en küçük bir yanlışında vatandaşlarımızın adına yüklenici firmadan alınan teminatı devreye girecektir. Biz sizin adınıza her türlü tedbiri alıyoruz. Buna rağmen en son kararı verecek olan sizlersiniz.'' şeklinde konuştu.

 

ASILSIZ DEDİKODULARA KULAK ASMAYIN

Yavuzlar Mahallesi sakinlerinin dönüşüm ile ilgili sordukları sorulara tek tek cevap veren Başkan Çelikcan ''Biz samimi olarak sizlere geldik. Sizden isteğim dedikodulara kulak asamayın. Kafanızda bir soru işareti varsa gelin cevap verelim. Çalışmalarımızı açık ve şeffaf bir şekilde yürütüyoruz.'' dedi.

 

BÜTÜN KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Yüreğir'de kentsel dönüşümü daha hızlı ve sağlıklı yapmak için her türlü  arayışın sürdüğünü ve kentsel dönüşümün zor bir iş olduğunu belirten Yüreğir Belediye  Başkanı Mahmut Çelikcan'' TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yüreğir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğimiz yerlerde çalışmaları yürütüyoruz. Yavuzlar Mahallesi'ni belediyemiz eliyle yürütüyoruz. Burada vatandaş görüşmeleri sürüyor.

 

Mevcutta 401 bağımsız bölüm ve 93 işyeri varken, yeni yapacağımız projede 860 konut 101 işyeri cami, kapalı pazar yeri, kreş, spor alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve süs havuzları yapılması planlanıyor. Yapacağımız kapalı semt pazarı alanı, 4 bin metre kare olurken cami alanı ise 2 bin 470 metrekare olacak.

 

MODERN YAŞAM ALANLARI
Yavuzlar Mahallemizde bu projemizin hayata geçmesiyle Yüreğir modern ve yaşanılabilir konut alanlarına kavuşacaktır. Vatandaşlarımız çıkmaz sokaklardan ve yeşil alanı olmayan yerlerden kurtulup sosyal donatıları olan yerlerde yaşamlarını sürdüreceklerdir." diyerek Yavuzlar Mahallesi'nin de modern konutlara kavuşacağını belirtti.

 

TEK AMACIMIZ YÜREĞİR'E HİZMET

Yüreğir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında belediye olarak hiç bir kar amacı gütmediklerini ve ilçenin modern ve yaşanılır alanlara kavuşmasını istediklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''İlk yerinde kentsel dönüşümü Adana Kışla Mahallemizde biz gerçekleştirdik. Şu anda vatandaşlarımız yuvalarına kavuştular. Daha düzenli ve modern konutlarda oturuyorlar. Burada da hiç kar amacı gütmedik. Oluşan ekonomik değeri direk vatandaşlarımıza yansıttık. Yüreğir kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan yer. Bizim tek amacımız vatandaşlarımızın daha düzenli bir yaşam sürmeleridir.'' diyerek çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini belirtti.

 

Başa dön tuşu