YAŞAM

Çetinkaya Ailesi Kızılay’a kan verdi

Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin kan bağışı kampanyası toplumun her kesiminden büyük destek görüyor. Kızılay’ın düzenli kan bağışçıları arasında bulunan Çetinkaya Mağazaları çalışanları da kan bağışı kampanyasına destek verdi.
 

Çetinkaya Mağazaları Merkez Şubesi’nde Niyazi Çetinkaya ve oğlu İhsan Çetinkaya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı kan bağışının önemine dikkat çekerek, gösterdikleri duyarlılıktan ötürü Çetinkaya Ailesi ve çalışanlarına teşekkür etti.
 

Kan bağışının bir insanlık görevi olduğuna dikkat çeken Başkan Saygılı, “Kanın tek kaynağı insan. Bu hayati sıvının başka bir muadili yok. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmakla eş değer. Hiç tanımadığınız insanlara kan bağışlayarak derman olabilir, hatta kendi sağlığınızı koruyabilirsiniz” dedi.
 
KAN ACİL DEĞİL, SÜREKLİ İHTİYAÇ
Kan bağışının acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu ancak zaman zaman unutulduğunu belirten Başkan Saygılı, “Ne zamanki bir yakınımızın kana ihtiyacı oluyor, o zaman Kızılay aklımıza düşüyor. Kan havuzunu düzenli olarak doldurursak sorun yaşanmaz” şeklinde konuştu.
Stoklarda azalma yaşanmaması, hasta ve hasta yakınlarının mağdur olmaması açısından düzenli kan bağışının son derece önemli olduğunu belirten Başkan Saygılı, duyarlı her vatandaşı Kızılay’a kan vermeye davet etti. Saygılı, “Adana halkımız bu konuda son derece bilinçli. Kampanyalarımıza gereken hassasiyeti gösteriyorlar ve destek veriyorlar. Kızılay olarak, bu duyarlılığın artarak devam etmesini diliyor, kan bağışlarıyla hayat kurtaran Çetinkaya Ailesi ve Çetinkaya Mağazaları çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ
Çetinkaya Mağazaları Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Çetinkaya da Kızılay’ın Türk Milleti’nin iyilik eli olduğuna dikkat çekerek, sorumluluk sahibi bireyler olarak her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi.

 

Çetinkaya Ailesi olarak düzenli kan bağışında bulunduklarını belirten Niyazi Çetinkaya, “Bizler yardımlaşan, paylaşan, zor durumda olana yardım eli uzatan bir kültürün mirasçısıyız. Türk Kızılayı'nın çalışmalarına her zaman destek olmalıyız. Bu anlayıştan hareketle 6 ayda bir Kızılay’a kan bağışında bulunarak ihtiyaç sahiplerinin hayatına dokunmaya çalışıyoruz. Bugün de burada hayat kurtarmak için bir araya geldik. Tüm gençliğe mesajımız düzenli kan bağışçısı olmalarıdır. Sağlıklı tüm Adanalıları sadece yarım saatlerini ayırarak Kızılay’a kan bağışında bulunmaya ve hayat kurtarmaya davet ediyoruz” dedi.

Başa dön tuşu