GENEL

Çevre için mücadelemiz sürecek

2 Gün süren Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesinin 3. Olağan Kongresinin ilk gününde mevcut dönem irdelendi ve ibra edildi. ÇMO hizmet binasındaki kongrede konuşan Şube Başkanı Kenan Doğan, odanın, eskisinden çok daha güçlü bir konuma yükseldiğini söyledi.

 

DOĞAN “ODA KURUMSAL BİR YAPIYA KAVUŞTU”

Genç Çevre Mühendisleri”nin yönetimleriyle birlikte Odanın kurumsal bir yapıya kavuştuğunu ve kurumlar bazında tıkanmış iletişim yollarının tekrardan açıldığına dikkat çeken Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, “Çeşitlenen ve artan teknik eğitimler, mesleki seminerler, söyleşiler, öğrencilere yönelik düzenlenen teknik geziler, staj imkanları, bilimsel içerikli sempozyumlar ve kazanılan haklarla birlikte oda ne yapıyor algısı tabanı boş bir eleştirinin ötesine geçememiştir.  9 şube, 10 temsilcilik ve yaklaşık 14000 üyesiyle güçlenmeye büyümeye devam eden meslek odamız, özellikle öğrenci örgütlülüğünde gereken hassasiyeti göstermeye ve birçok noktada öğrencilerle birlikte hareket etmeye başlamıştır” dedi.

 

“ÖĞRENCİLER, ETKİNLİKLERİMİZİN ASLİ UNSURU OLDU”

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, öğrenci komisyonu ve çalışmalarına 5 yıldır imza attıklarını ve bunun, birçok odaya örnek teşkil ettiğini söyledi. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“Tüm etkinliklerimizin asli bir parçası haline gelen öğrenci arkadaşlarımıza odamızca; ücretsiz mesleki eğitimler, mesleğe hazırlık seminerleri ve bilimsel içerikli sempozyumlar düzenlenmektedir. Öğrenci komisyonuyla yapılan toplantılar sonucu tespit edilen işletmelere, tesislere teknik geziler gerçekleştirilmeye devam edilmektedir. Staj konusunda doğru yönlendirmelerle stajlarının verimli geçmesi adına birebir görüşmeler yapılmaktadır. Bireysel davet edildiğim söyleşi, seminer ve kariyer günlerine yanımda hep öğrenci komisyon başkanımız ve arkadaşlarımızla katılmaya gayret ettim. Tamamında arkadaşlarımızın birkaç cümlede olsa o ortamlarda söz söylemesine destek oldum. Amaç; kazandıkları tecrübeyle ileriki zaman dilimlerinde benzer ortamlarda yaşayacakları heyecanın ortadan kaldırılmasıydı”

 

“ÇEVRE KONUSUNDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRDİK”

Çevre konusunda danışılan ve fikir beyan eden konumda olduklarını ifade eden Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, şunları söyledi;

 

“Çevre konusunda da kent gündemini belirlemede gerekli çalışmaları reel verilerle ortaya koyduk ve kamuoyunu bilinçlendirip çözüm yollarımızla birlikte paylaştık. Hava kirliliğinden, kentte yaşanan sel felaketlerine, anız yangınlarından yeşil alan tahribatlarına… Birçok konu başlığında çevre konusunda hazırladığımız bilimsel ve mesleki tecrübelerimizle edindiğimiz bilgilerden derlediğimiz metinleri basına ilettik ve tespit ettiğimiz konular, yazılı, görsel ve internet medyasında yer aldı.  Çevreye olan sosyal sorumluluğumuzun bilinciyle,  özveriyle, emek verip, alın teri dökerek mücade ettik. Mesleğine, geleceğine, meslek odasına, yaşamın sürdürülebilirliği ve yaşanabilir bir çevre için gösterilen mücadeleye sahip çıkan sizlerle daha da güçlenecek ve hak ettiği konumlara gelecektir”

 

GENEL KURULA YÜKSEK KATILIM

3. Olağan Genel Kurula; CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu,  Genel Sekreter Cem Ferda Tuncer, Genel Sayman Gökşin Tekindor, Adana Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, CHP il başkan yardımcısı Şahin Yeter, ÇMO Samsun Şube Başkanı Özcan Çoluk, ÇMO Bursa Şube Başkanı Efsun Dindar, ÇMO Mersin Şube Başkanı Sinan Can, ÇMO Trabzon Temsilcisi Vildan Özmen, ÇMO Ankara Şube Yk üyesi Yeşim Bek, Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Zekeriya Turanbayburt, Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şeyhmuz Alpaslan, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube 2. Başkanı Ayten Dolançay ile Çevre Mühendisleri katıldı.

 

2. Gün yapılan seçimlere ise mevcut Başkan Kenan Doğan’ın hazırrladığı liste ile gidildi. Yapılan seçim sonunda Kenan Doğan, Zühal Bozok Sağır, E. Su Turan, Hakan Güngördü, Selim Kazıcı, Semiha Kaptan, Volkan Kırkaç’ın yer aldığı “Genç Çevre Mühendisleri” grubunun listesi üyelerce güven oyu aldı. Seçilen yönetim Kurulu üyeleri, mazbatalarını aldıktan sonra aralarında görev bölümü yapacak. 

Başa dön tuşu