ÇUKUROVA

“ÇEVRECİ HALKIMIZI BEKLİYORUZ”

11 Aralık Pazar günü M1 Adana Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilecek Dünya Aktivitesiyle camın geri dönüşüm serüveni Çukurovalılara anlatılacak.

CAM’IN DÜNYASI ETKİNLİĞİ ÇUKUROVA’DA

Üretimin her aşamasında “sürdürülebilirlik” ilkesine büyük önem veren Şişecam, geri dönüşümde farkındalığı artırmayı hedefleyen ‘Cam Yeniden Cam’ projesini Türkiye’nin her köşesine yaymak üzere çalışmalarına hızla devam ediyor. Şişecam, Cam Yeniden Cam projesi kapsamında Çukurova Belediyesi işbirliğiyle 11 Aralık Pazar günü ‘Cam’ın Dünyası’ adlı eğlenceli ve eğitici bir etkinlik gerçekleştirecek. M1 Alışveriş merkezinde gerçekleşecek etkinlikte katılımcılar, Şişecam Cam Ambalaj tarafından kurulan “Cam’ın Dünyası” aktivite alanındaki cam kumbarasına, toplamış oldukları cam şişeleri atacak. Etkinlikle çok sayıda cam şişenin geri dönüşüme kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca cam şişe atıklarını kumbaraya atan katılımcılar, geri dönüşüm süreci sonucunda cam şişelerin yeniden nasıl hayat bulduğunu öğrenecek. Etkinlikte cam ürünlerin geri dönüşüme kazandırıldığı uygulamalı olarak katılımcılara gösterilirken, bu konuda bilgilendirme de yapılacak.

“ÇEVRECİ HALKIMIZI BEKLİYORUZ”

Çukurovalıların çevre konusunda büyük hassasiyeti olduğunu vurgulayan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Cam Yeniden Cam etkinliğine Çukurovalıların büyük ilgi göstereceğini düşünüyorum. Bu anlamlı etkinlikle çevreci Çukurovalı hemşehrilerimiz toplamış oldukları cam şişeleri geri dönüşüme kazandıracak. Tüm Çukurova halkımızı bu güzel etkinliğe bekliyoruz” dedi.

Başa dön tuşu