GENEL

CEYHAN’IN GURUR GÜNÜ KUTLANDI

Cumhuriyet Meydanında Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okunmasının ardından Kaymakam Mustafa Ünlüsoy makamında tebrikleri kabul etti.

 

6 Ocak Ceyhan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende Ceyhan Belediye Başkan vekili Ali Alper Boydak günün anlam ve manasını belirten konuşmasını şöyle yaptı. Başkan Boydak Ceyhanımı’zın 96. Yıl kutlamalarına hepiniz hoş geldiniz şerefler verdiniz 30 Ekim 1918 yılında imzalanan Mondros ateşkes anlaşması neticesinde yurdumuz itilaf devletleri tarafından işgal edildi. İtilaf devletlerinin tek amacı topraklarımızı işgal değildi asırlar boyunca İslam aleminin bayraktarlığını yapmış bu aziz milleti top yekün yok etmekti ve böylelikle İslam dünyası üzerindeki yer altı ve yer üstü zenginliklerini ele geçirmekti. Ortadoğu’da Balkanları ve Anadolu’da İslam dinini’de yok edeceklerdi.

 

BAĞIMSIZLIK ATEŞİ ALEVLENDİ

Tarih boyunca olduğu gibi bu basit bir şavaş değildi Hac ve Hilal’in Mazlum ile Zalim’in savaşıydı Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkısıyla başlayan Sıvas, Amasya ve Erzurum kongreleriyle alevlenen bağımsızlık ateşi ile alevlenen Kuaviye Milliye hareketi tüm anadoluya yayıldı. Bölgemizide işgal eden Fransızlar burada Ermenileride kışkırtarak Antep. Osmaniye Ceyhan ve Adana’da köy baskınlarıyla vatandaşları ve halkı kışkırtıyorladı.

 

GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bölgemize gönderdiği Tufan Bey ile Müfreze ve Mücahitlerle Ermeni ve Fransızları vur kaç ve ani baskınlarla aylarca çeşitli mücadeleler vererek Fransızları ağır yenilgiye uğratan Mücahitlerimiz bu azim ve kararlılıkla yüreğindeki imam gücü ile verilen mücadeleler neticesinde Vatan Topraklarımız düşmanlardan bir, bir temizlenmiş ve Fransızlarda Ankara İtilafmesini imzalaması ile 6 Ocak 1922’de Ceyhan’ı terk etmek zorunda kalmışlardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi geldikleri gibi gitmişlerdir.

 

DÜNYAYA UMUT OLDUĞUMUZU İSPAT EDİYORUZ

Başkan Boydak Konuşmasını şöyle sürdürdü 96 yıl önceki gibi yine yedi düvel üzerimize gelmektedir Suriye’de, Irak’ta, Kudüs’te tüm İslam coğrafyasında tarih boyunca umudu olmuş milletlerin evlatları olarak dünyaya yine umut olduğumuzu ispat ediyoruz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece İslam coğrafyasının bayraktarlığını yapmaya devam edeceğiz.

 

Birlik ve beraberliğimiz daim olsun Ceyhanımı’zın 96. Kuruluş günü kutlu olsun, Ezanlarımız susmasın, Bayraklarımız inmesin Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Anadolu Topraklarına 1071 yılından bu yana aziz şehitlerimizi yad ediyorum dedi.

 

Başkan Boydak’ın konuşmasının ardından törenler geçildi törenlerde ilk önce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki karma halk oyunları ekibi gösterisini sunmasının ardından Kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencinin eserini okuması ve Toros Tarım Anadolu Lisesi Zeybek ekibinin gösterilerini sunması ardından Bayrak Şiirini en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencinin Bayrak şiirini okuması ve Kasım Garipoğlu mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Mehter Takımının gösterilerini sunmasının ardından törenler sona erdi

 

Törenlere Ak Parti Milletvekili Necdet Ünüvar, Fatma Gül Demet Sarı, CHP Milletvekili Zülfükar Tümer İnönü, MHP Milletvekili Muharrem Varlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kaymakam Mustafa Ünlüsoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü, Ceyhan Belediye Başkan vekili Ali Alper Boydak, İlçe Millieğitim Müdürü Serkan Topbaş, Oda ve Dernek yöneticileri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK’lar Okul Müdürleri, Öğrenciler ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 

Törenlerin ardından Ceyhan Belediyesi Öğretmen evinde protokole resepsiyon verdi.

 

Başa dön tuşu