GENEL

Ceyhan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılını kutladı

6 Ocak Ceyhan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Ünüvar, tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Ceyhan’ın, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir kent olduğunu ifade etti. 
 
30 Ekim 1918’de itilaf devletleri tarafından işgal edilen Ceyhan’ın, 6 Ocak 1922 yılına kadar düşman işgali altında kaldığını anımsatan Ünüvar, “Kahraman Adanalılar, yapılan zulümlere sessiz ve kayıtsız kalmayıp birlik oluşturarak, topyekün bir kurtuluş mücadelesi başlatmışlardır. Bağımsızlık uğrunda canlarını hiçe sayarak tek yürek olmuşlar, kahramanca mücadele ederek, düşmanı vatan toprağından çıkarmışlardır. Milletimizin bağımsızlığına olan tutkusu, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 96 yıl önce 5 Ocak 1922 tarihinde Adana'mızda, 6 Ocak 1922'de ise Ceyhan'ımızda tezahür etmiştir” dedi. 
 
“Ceyhan bizim için bir sevdadır” diyen Ünüvar, mesajında şu ifadelere yer
verdi:
 
“Türkiye'de Ceyhan ilçemizi bilmeyen yoktur desek abartmış sayılmayız. Ayrıca ilçemiz, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı sayesinde dünya tarafından da bilinmekte ve yakından takip edilmektedir. Tüm dünyanın dikkatini üzerinde toplayan Ceyhan'ımız her türlü hizmetin en iyisini hak etmektedir. Bizler de halkımızın temsilcileri olarak ecdadımızın bize emanet ettiği bu güzel vatan parçasını eğitimde, sağlıkta, tarımda, sanayide ve her alanda en iyi yere gelmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Ceyhan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutluyor, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Başa dön tuşu