SİYASET

CEYHAN TAYYARESİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak’ın daveti üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1925 yılında Ceyhanlı vatandaşlar tarafından yapılan bağışlarla alınan Türk Tayyare Cemiyeti'ne (THK) alınan ve ilk savaş uçağı özelliğini taşıyan Ceyhan Tayyaresi'nin maketinin açılışını gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Julide Sarıeroğlu ve milletvekilleriyle birlikte Ceyhanlılarla buluştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kötü hava şartlarına rağmen binlerce Ceyhanlı karşıladı.
Vatandaşlara hitap eden Bakan Soylu, ‘‘1925 yılında Ceyhanlı hemşehrilerimizin bağışlarıyla Türk Tayyare Cemiyeti'ne (THK) alınan ilk savaş uçağının maketini hep birlikte açmış bulunuyoruz’’ dedi.
 
BAŞKAN BOYDAK’TAN ANLAMLI PLAKET  
Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak açılış sonrası, Ceyhan Tayyaresi’nin alınmasında Ceyhanbekirli Türkmen Beyi Kürt Ali Ağa’nın torunu Fatma Şener’e Ceyhanlılar adına plaket verdi. 
 
 
Cumhuriyet tarihimiz için önemli bir gün olduğunu söyleyen Başkan Boydak, ‘‘Aslında bugüne kadar bunun ihmal edilmesinden dolayı da özür diliyorum. Ceyhan Tayyaresi'nin yaşatılması gündeme geldiğinde 2014-2019 dönemi içerisinde meclis üyelerimiz ile oturduk Ceyhan Tayyaresi’ni şehrin simgesi haline nasıl getirebilirizi konuştuk. Bugün bu uçağın bire bir aynısını yaparak Cumhuriyet Meydanı’mıza yerleştirdik. İstikbal göklerdedir diyen ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’ne Ceyhanlılar bu uçağı armağan etmişler. Ceyhan Tayyaresi’nin alınmasında o dönem 20 bin Reşat Altını yardımı yaparak büyük katkı sağlayan Ceyhanbekirli Türkmen Beyi Kürt Ali Ağa’nın torunu Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatma Şener’e ailesi adına bugün bu anlamlı  plaketi veriyoruz. Bundan sonra Ceyhan Tayyaresi ilçemizin  anlamlı ve gurur verici bir simgesidir’’ dedi. 
ÇOK ANLAMLI BİR GÜN
Ceyhanlı olmanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını dile getiren Fatma Şener ise, ‘‘ bu gururu ve sevinci bize yaşatan dedemiz Türkmen beyi Kürt Ali Ağa'nın torunu olmaktan gurur duyuyorum. Ruhu şad olsun mekanı cennet olsun. Bugün Ceyhan'da vatanseverliğin ve misafirperverliğin ne demek olduğunun gösterildiği  gün.  Bu tarihi eseri ortaya çıkaran Ceyhan Belediye Başkanımız Ali Alper Boydak’a çok teşekkür ediyorum’’ dedi.
Ceyhan Teyyaresi’nin açılışına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı ve Ayşe Sibel Ersoy, Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak, AK Parti ve MHP il ve ilçe başkanlarıyla binlerce Ceyhanlının katılımıyla gerçekleşti.

Başa dön tuşu