SİYASET

Cezaevlerinde ciddi sağlık sorunu var!

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI VAR!
Türkiye’de anayasal güvence altında olan ‘sağlıklı yaşama hakkı’nın ne yazık ki hakkaniyet ölçüsünde  tüm vatandaşlara tanınmadığını vurgulayan Dr. Şevkin, tutuklu ve hükümlülerin “tıbbi bakım alma hakları”nın devletçe güvence altına alındığını ancak cezaevlerinde ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalan önemli bir kitlenin varlığının da yadsınamayacağını kaydetti.

EŞİT, ULAŞILABİLİR, ÜCRETSİZ, NİTELİKLİ OLMALI
Meclis genel kurulunda konuyla ilgili gündem dışı söz alan Dr. Şevkin, temel insan haklarından biri olan sağlıklı yaşama hakkının diğer insanlardan ayırt edilmeksizin tüm tutuklu ve hükümlülere de eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli bir biçimde sunulması gerektiğini ifade etti.

BAŞVURULARDAN ANLAŞILIYOR!
Kanser gibi ilerleyici, yaygınlaşma eğilimli ve ileri evrelere taşınmış ölümcül olgularda, telafisi mümkün olmayan tıbbi, hukuki ve vicdani sorumluluğu ağır sonuçlar çıktığını vurgulayan Dr. Şevkin, “Türk Tabipler Birliği’ne yapılan başvurulardan halen tutuklu bir çok vatandaşın ölümle burun buruna kaldığı anlaşılmaktadır. Mahkumların hastalıklarının tespit edilmesi, sağlık kurumlarına sevki, bir an önce tedavi altına alınmasına yönelik mevcut uygulamanın iyileştirilmesi, etkinleştirilmesi ve hızlandırılması ivedi olarak sağlanmalıdır” dedi.

Başa dön tuşu