SANAT

ÇGSA Geleceğin Müzisyenlerini Yetişiyor

ÇGSA,atölyesi yüzlerce müzik severi sanatla iç içe sosyal bir ortam sunmanın guru ve sevincini yaşıyor.  Çukurova ilçesi Güzelyalı mahallesi 81290 sokak Sevgi Apartmanı zemin katta hizmet veren ÇGSA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kütük,  “Amacımız çocuklarımızı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktır. Çocuklarınızı müziğe ve spora teşvik edin” diye uyarıda bulundu.

Başkan Yardımcısı  Yalçın Kütük, Genel Sekreter Melike Kara başta olmak üzere her branşa hakim 5 profesyonel eğitimci,  öğrencilerine piyano, keman, gitar, bağlama, ney, akordiyon, org ve şan gibi  müzik enstrümanları dersleri veriyor. Sokak kedilerine de kapılarını açarak aç kalmalarını engelleyerek onlara sahip çıkan dernek,  1 yıl süren müzik eğitimlerinden başarıyla mezun olan öğrencilere de sertifika veriyor. Yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren ÇGSA bugüne kadar yüzlerce müzisyen yetiştirerek bunları konservatuar, müzik okulları, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlara gönderiyor.

 

MÜZİK KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYOR

Okullarda toplu müzik dersleri de verdiklerini ifade eden Dernek Başkanı Ali Kütük, Müzik Atölyelerinin öğrenci ve veliler için büyük bir şans olduğunu söyledi.  Kütük; “Bizler çocukların  ve gençlerin gelişimine imkan sağlıyor. Onların özellikle  müzik iç içe olarak donanımlı  bireyler olması için çabalıyoruz.  Öğrencilerimizin faydalandığı atölyemizde oluşturdukları korolarla, önemli günlerde konserler düzenleyerek çocukların profesyonel anlamda müzik hayatına giriş yapmalarına da olanak sağlıyoruz.

 

Kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılan çocuklar, geleceğin ünlü müzisyenleri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. ÇGSA olarak gençliğin geleceği için gece gündüz ivme kaydederek modern, kültürel ve sanatsal anlamda da önemli atılımlara ev sahipliği yaptığımız için buda bizlere huzur ve mutluluk veriyor. Daha detaylı bilgi almak isteyen müzik severlerimiz bize 0553 541 20 71 nolu telefon numarasından ulaşabilir” Şeklinde konuştu.  

Başa dön tuşu