SİYASET

CHP, Adana’nın dağına, taşına HAYIR’ı kazıdı

ALADAĞ’IN KÖYLERİNİ GEZDİLER

Tüm ilçeleri köy köy gezen CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Aladağ İlçe Başkanı Zekeriya Erkan ve parti emekçileriyle birlikte Aladağ merkezi ile Akören, Kabasakal, Kıcak, Büyüksofulu ve Gerdibi köylerinde HAYIR’lı çalışmalar yaptı.

 

“GÜÇSÜZ BİR MECLİS YARATILMAK İSTENİYOR”

İl Başkanı Barut, getirilmek istenen tek adamlık rejiminde tüm yetkilerin tek kişide toplanacağını, TBMM’nin yetkisiz ve etkisiz hale getirilerek, güçsüz bir Meclis yaratılacağını söyledi.  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün saraydan alıp millete verdiği egemenliğin, anayasa değişikliği ile milletten alınıp tekrar saraya verilmek istendiğini vurgulayan Barut, siyasal iktidarın anayasa değişikliği teklifini “Başkanlık rejiminde koalisyon yok” diyerek savunduğuna dikkati çekti.

 

“KOALİSYONA KARŞI ÇIKMAK MİLLET İRADESİNE KARŞI ÇIKMAKTIR”

Barut, “Türkiye’de 15 yıldır koalisyon hükümeti yok. İktidarın isteyip çıkaramadığı bir kanun da yok. Ayrıca koalisyona karşı çıkmak millet iradesine karşı çıkmaktır. Yurttaşlar, sandığa gidip verdikleri oylarla ‘Bu ülkeyi koalisyonla yönetin’ dediğinde suç mu işliyorlar” diye sordu.

 

“KOALİSYON ‘UZLAŞI’ DEMEKTİR”

Koalisyonun uzlaşı anlamına geldiğini dile getiren Barut, Türkiye’nin 15 yıldır tek parti iktidarıyla yönetildiğini, son 2,5 yıldır da yürürlükteki anayasaya aykırı olmasına karşın fiili bir başkanlık rejiminin uygulandığını anımsattı. Barut, “Çiftçinin, esnafın, emeklinin, asgari ücretle çalışanların durumu ortada. Gençlerimiz işsiz, ekonomi durma noktasına gelmiş. Ülkemize artık turist gelmiyor.  Komşu ülkelerimizin hepsiyle aramız bozuk. Koalisyon mu var bugün? Bir de tüm yetkiler tek adama verilmek isteniyor. Herkesin elinizi vicdanına koyup HAYIR’lı bir karar vermesi,  ülkemizin, Cumhuriyetimizin, çocuklarımızın da hayrına olacaktır” ifadelerini kullandı

 

“BİR KARARNAMEYLE HER ŞEY YAPILABİLİR”

Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de, getirilmek istenen rejimde başkanın çıkaracağı kararnamelerin kanun hükmünde olacağının altını çizerek, tek adamın kararnameler yoluyla istediği her şeyi yapabileceğini kaydetti.  Tek adamın isterse bir kararnameyle tüm muhtarlıkları kaldırabileceğini, yurttaşların mal varlıklarına el koyabileceğini, ilaç katılım payını ve kesintilerini artırıp, asgari ücreti, kıdem tazminatlarını ve emekli ikramiyelerini dahi kaldırabileceğini ifade eden Özdiş, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde tek adam elde ettiği yetkilerle bunların hepsini yapabilme gücünü elde edeceğini söyledi.

 

“BU KADAR YETKİ HİÇ KİMSEYE VERİLMEMELİ”

 

Özdiş, “Bu kadar yetki hiç kimseye verilmemeli. Ülkenin yönetimi bir tek adamın insafına, vicdanına terk edilmemeli. Aksi halde yarın, sözde Cumhuriyetle yönetilen Suriye’den, Kuzey Kore’den, Libya’dan, Afganistan’dan bir farkımız kalmayabilir. Bu nedenle 16 Nisanda HAYIR demeli ve ülkemize, geleceğimize, laik, demokratik Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız” diye konuştu. 

Başa dön tuşu