SİYASET

CHP heyeti Aladağ’da incelemelerde bulundu

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan ve Aladağ İlçe Başkanı Zeki Erkan, olay yerini Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Semih Karademir’le ile birlikte gezdi.

Edindikleri bilgilerin ardından açıklama yapan CHP heyeti, tüm ailelerin acısını paylaştı. Türkiye’de yurt sorununu çözülmediği sürece bu tür sıkıntıların meydana geleceğini ifade eden CHP’liler, köylerden gelip barınacak yerleri olmadığı için yurtlarda kalan ilköğretim öğrencilerinin feci şekilde hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Aladağ Kaymakamı, İlçe Emniyet Amiri, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden de bilgi alan CHP heyeti, hayatını kaybeden 6 öğrencinin Köprücük, 3 öğrencinin Kışlak ve 1 öğrencinin de Karahan’da ikamet ettiğini kaydetti. Hayatını kaybeden eğitmenin Tarsus nüfusuna kayıtlı olduğu bilgisine ulaşan CHP heyeti, 6 yaşındaki küçük kızın da yurt müdürünün çocuğu olduğu bilgisini paylaştı. CHP heyeti, otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra defnedilecek minik öğrencilerin cenaze törenlerine de katılacak.

Başa dön tuşu