GENEL

CHP’li milletvekilleri ÇGC’yi ziyaret etti

Ziyarette; Özdiş, Tümer ve Gürer, ülke gündemi ile ilgili görüşlerini aktardı. CHP TBMM İdare Amiri Özdiş yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yanıbaşındaki sorunlar karşısında izlediği yanlış politikaların ülkeye zarar verdiğini, bunun faturasının da halka çıkacağını dile getirdi.

Ekonomideki durgunluğun ve çift haneli rakamlara ulaşan enflasyonun halkın alım gücünü düşürdüğüne dikkat çeken Özdiş, toplumun tüm kesimlerinin büyük sıkıntı yaşadığını, sofrasındaki ekmeğin küçüldüğünü belirterek, üretmeden tüketen bir toplum haline geldiğimizi, halkın büyük bir kesiminin borç batağında yüzdüğünü, piyasalarda adeta yaprak kımılmadığını ifade etti.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de konuşmasında, asgari ücretten vergi alınmasına son verilmesini, istihdam artırıcı yatırımların teşvik edilmesini isteyerek, ücretlilerin enflasyon karşısında korunması için tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Özellikle çarşı pazarda etiketlerin sürekli değiştiğini, dar gelirlilerin açlık sınırında yaşam savaşı verdiğini dile getirerek, temel gıda maddelerindeki fiyat artışlarının kontrol altına alınmasını, üreticiye mazotun daha ucuza verilmesini, maliyet artışları karşısında üreticinin korunmasını, gümrüksüz ithalatla birlikte yerli üreticinin mağdur edilmesinin önüne geçilmesini istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise üretimdeki tıkanmanın en önemli sorumlusunun ithalat olduğunu, bir zamanlar kendi kendine yeten ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin saman ithal eder hale geldiğini, çiftçinin kan ağladığını, üretim araçlarını satarak ayakta kalmaya çalıştığını söyledi.

Gürer, verimli tarım arazilerini satan çiftçinin kentlerin varoşlarında ayakta kalmaya çalıştığını, ekilebilir arazilerin borçlar yüzünden bankalar tarafından satışa çıkarıldığını, üreticinin kan ağladığını, hatalı tarım politikaları yüzünden üretmeden tüketen bir toplum haline gelen ülkemizde 50 milyona yakın kişinin bankalara borçlu olduğunu açıkladı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, basın çalışanlarının her geçen gün zor şartlar altında görev yapmaya çalıştığını, yazdıkları yazılar, yaptıkları haberler ve çizdikleri karikatürler yüzünden bir çok gazetecinin dört duvar arasında olduğunu, bu durumun ülkemizin imajını zedelediğini dile getirdi.

Esendemir, “Basın toplumun aynasıdır. Yaşanan çağın tanığıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de dile getirdiği gibi, basın özgürlüğünden doğacak sakıncaların giderilmesinin yolu da basın özgürlüğünden geçer. Yapıcı, yol gösterici haberler ve sayfalara aktarılan sorunlara karşı yöneticilerimizin hoşgörülü olması, sorunların çözümü noktasında duyarlı olması gereklidir. Basın demokrasilerde önemli bir misyonu üstlenmiş durumdadır. Bu nedenle basın özgürlüğü önündeki engellerin bir an önce kaldırılması gerekir” diye konuştu.

Ziyarete, ÇGC 2. Başkanı Sait Güleç, Genel Sekreter M.Ömer Üney, Mali Sekreter Mutlu Mete, Yönetim Kurulu üyesi Sefa Saygıdeğer ve gazeteciler de katıldı.

 

Başa dön tuşu