SİYASET

CHP’nin olmazsa olmazı ‘her alanda tam demokrasi’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti örgütlerine talimatlarını ilçe başkanlarına iletip, önemli mesajlar verdi. Kongre sürecinde kapalı kapılar ardından delege yazılamayacağını belirten Barut, “Artık ülkemizin, çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin geleceği için birlik, beraberlik ve bütünlük zamanı. Kongre sürecinde CHP içinde kavga bekleyenler bu kez umduklarını bulamayacak” dedi.

 

 “HAK, HUKUK, ADALET PARTİ İÇİNDE DE İSTİSNASIZ HAYATA GEÇİRİLECEK”

Yumurtalık İlçe Örgütü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilçe başkanları toplantısında konuşan İl Başkanı Ayhan Barut, geçtiğimiz hafta içinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını anlattı.  Görüşmede adalet yürüyüşü ve mitingini ile kongre sürecini değerlendirdiklerini dile getiren Barut, Kılıçdaroğlu’nun ‘hak, hukuk, adalet’ anlayışının kongre sürecinde parti içinde de istisnasız bir şekilde gözetilmesini istediğini kaydetti.

 

“HAYIR BLOĞUNU BÜYÜTMELİYİZ”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, 16 Nisan referandumundan bugüne dek yürütülen mücadele sürecini "Memleket meselesi" olarak değerlendirdiğini aktaran Barut, “Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı olduğu referandum sonucuyla da tescillenmiş oldu. Gayrimeşru resmi sonuçlara göre yüzde 49’luk hayır bloğunu koruyup, geliştirecek, büyütecek, toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak şekilde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

GENÇLERE, KADINLARA VE YENİ ÜYELERE DAHA ÇOK ÖNEM VERİLECEK

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Adana’yı ve parti örgütlerinin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Barut, Kılıçdaroğlu’nun parti örgütlerinde kadınlara, gençlere ve yeni üyelere daha çok önem verilmesi yönündeki sözlerini aktardı.

 

 “KONGRE SÜRECİNDE TAM DEMOKRASİYİ UYGULAMAKTA KARARLIYIZ”

“Gün kısır çekişme, kırgınlık, dargınlık, küslük günü değil; Türkiye'nin geleceği, çocuklarımızın yarınları için Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıma noktasında birleşme, bütünleşme ve çalışma günüdür” diyerek sözlerini sürdüren Barut, kongre sürecinde de tam demokrasiyi uygulamakta kararlı olduklarının altını çizdi.

 

“PARTİ İÇİ SEÇİMLER SANDIK YOLUYLA BELİRLENMELİ”

Çukurova İlçe Başkanlığı döneminde delege seçimlerinin sandık yoluyla seçilmesi için ilk adımı attığını hatırlatan Barut, “Çukurova’da başlattığımız bu uygulamayı bugün Adana geneline yayacak, parti içinde de demokrasinin tam anlamıyla tecelli etmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“KAPALI KAPILAR ARDINDA DELEGE YAZILMAYACAK”

Parti içerisinde her aşamada sandığın konulmasından yana olan tavrı sürdüreceklerini dile getiren Barut, “Kapalı kapılar ardından delege yazma dönemi sona ermiştir. Bundan sonraki süreçte delegelerin tamamı sandıktan çıkacak. Mahallelerde partililer uzlaşıp tek bir liste çıkarsa bile o liste yine sandığa girip, partililerimizin oylarıyla onaylanacak. Böylece hem sandık ve uzlaşma kültürü yerleşecek, hem kamuoyu delege listesini bilecek hem de sandıktan çıkan sonuca herkes razı olacak” dedi.

 

“DELEGE SAVAŞI DEĞİL DEMOKRASİ ŞÖLENİ İSTİYORUZ”

Kongre sürecinin delege savaşına değil demokrasi şölenine dönüşmesini istediklerini ifade eden Barut, “Artık CHP’liler parti içi iktidarı değil, ülkede iktidarın önemini göz önünde bulundurarak bu süreci Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyan sürecin aktörü olmak istiyor. Bugün kişisel çıkarların bir önemi yoktur; ülkemizin, Cumhuriyetimizin ve çocuklarımızın geleceği için parti çıkarları çok daha önemlidir. Her alanda tam demokrasiyi hayata geçirip partililerin partinin gerçek sahibi olması için çalışacağız” diye konuştu.

 

“İKTİDAR MÜCADELESİNDE CHP’DE HERKESE GÖREV VAR”

CHP’de ülkenin için Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıma arzusu ve kararlılığı taşıyan herkese görev olduğunun altını çizen Barut, “Küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun hepimizin olsun anlayışıyla CHP’yi büyütecek ve 2019’a kadar canla başla, hep birlikte yürüteceğimiz mücadeleyi yerelde ve genelde iktidarla taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu