SİYASET

CHP ÜÇ FİDANI ANDI

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, 48 yıl önce idam edilen devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı andı.  CHP Adana İl Başkan Yardımcısı Hacı Karaaslan, “Kendilerini Türkiye’nin bağımsızlığına armağan eden, üç fidanı, üç Yüreği sevgiyle, saygıyla, özlemle anıyoruz. Yaşasın tam bağımsız, demokratik, laik Türkiye” dedi.

“İDAM SEHPASINDA BİLE DÜŞÜNCELERİNDEN ÖDÜN VERMEDİLER”

İl Başkanlığında gerçekleştirilen anma etkinliğinde, İl Başkan Yardımcısı Hacı Karaaslan yaptığı konuşmada, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın tam bağımsız Türkiye için mücadele ettiğinin altını çizdi. Karaaslan, “Tek amaçları vardı: Tam bağımsız ve özgür bir Türkiye. Tüm halkların bir arada eşit olarak, barış içinde yaşadığı bir Türkiye. Tüm mücadeleleri bunun içindi. Hiçbir çıkar peşinde koşmadılar. Bu uğurda dar ağacına çıkarken bile inançlarından, düşüncelerinden hiç ödün vermediler. İdam sehpasında son sözleri bile ‘Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye’ oldu. Bu yüzdendir ki, aradan geçen yarım asra yakın süredir Denizler yaşıyor. Binlerce gencin adında, mücadelesinde, kararlılığında ve cesaretinde Denizler yaşıyor, yaşamaya da devam edecek” diye konuştu.

“YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ, DEMOKRATİK, LAİK TÜRKİYE!”

Denizlerin devrimci mücadelelerini hiç unutmadıklarını dile getiren Karaaslan, şöyle devam etti:

“Onların mücadelelerini unutmayacağız, unutturmayacağız. Devrimci mücadeleleri kaldığı yerden devam ediyor. Denizlerin dalgası olarak onlara sözümüzdür: Özgürlüklerin ve demokrasinin egemen olduğu, tam bağımsız, özgür, demokratik, laik Türkiye’ye hep birlikte kuracağız. ‘Vatan onu parsel parsel satanların değil, uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır’ demişti Deniz Gezmiş. Kendilerini Türkiye’nin bağımsızlığına armağan eden, üç fidanı, üç yüreği sevgiyle, saygıyla, özlemle anıyoruz. Yaşasın tam bağımsız, demokratik, laik Türkiye!”

Başa dön tuşu