SİYASET

CHP’yle İşsizlik Bitecek, Halkın Yüzü Gülecek

“TÜRKİYE HER ALANDA GERİLEDİ”

AKP döneminde adaletin ortadan kalktığını, halkın açlık ücretlerine mahkum edildiğini, istikrarsız politikalar nedeniyle eğitim sisteminin çöktüğünü, toplumsal barışın bozulduğunu, ülkenin yanlış dış politikalar nedeniyle yalnızlaştığını kaydeden CHP Adana İl Başkanı Av. Kozay, Türkiye’nin 16 yıllık AKP iktidarında her alanda gerilediğini ifade etti.

“25 HAZİRAN’DA TÜRKİYE AYDINLIK VE UMUT DOLU GÜNLERE UYANACAK”

Ulusal kurtuluş mücadelesinin ardından kurulan Türkiye’nin, bugün Cumhuriyet kazanımlarının da gerisine düştüğünü belirten Av. Kozay, “24 Haziran’da Sayın Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı, CHP’yi de iktidar yapacağız ve 25 Haziran’da Türkiye aydınlık, umut dolu günlere uyanacak. CHP iktidarında OHAL gidecek, keyfiyet bitecek, hak, hukuk ve adalet yeniden gelecek. Yargı tarafsız ve bağımsız olacak. Millet iradesinin tecelli ettiği TBMM eskisinden daha güçlü bir hale gelecek ve tek adam rejimi de bitecek. Medya özgür olacak, halkımız gerçek bilgiye ulaşacak” dedi.

“İŞSİZLİK BİTECEK, MEMLEKETE BEREKET GELECEK, HALKIN YÜZÜ GÜLECEK”

CHP iktidarında eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanacağını, eğitimin parasız ve nitelikli olacağını, ataması yapılmayan öğretmen kalmayacağını, öğrenim kredisi faizlerinin silineceğini, tüm sınavların ücretsiz olacağını, öğrencilerin yurt sorunun da ortadan kaldırılacağını aktaran Av. Kozay, şöyle devam etti:

“Aile Sigortasıyla açlık ve yoksulluk bitecek. Asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak, emekliler iki maaş ikramiye alacak. Vergiler azaltılıp, teşvikler artırılacak.  Üreten çiftçi, sanayici, esnaf kazanacak, memleketimize bereket gelecek. İşsizlik bitecek, halkımızın yüzü gülecek.”

“TERÖR BİTECEK, TÜRKİYE SAYGIN VE GÜÇLÜ BİR ÜLKE HALİNE GELECEK”

25 Haziran’dan itibaren Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağına işaret eden Av. Kozay, toplumdaki ayrımcılık ve şüphenin sonlanacağını, insanların birbirine yeniden güvenmeye başlayacağını, demokrasinin yeniden tesis edileceğini, terörün biteceğini, ülkeye huzurun geleceğini vurguladı.

Av. Kozay, “İnançlara saygılı laiklik gelecek ve din siyasete alet edilmeyecek, inançlar Türkiye’de özgürce yaşanacak. Bölgesel yatırımlarla göç tersine dönecek, köylü yeniden milletin efendisi olacak. Dış politikada akılcılık ve tutarlılık hakim olacak, Türkiye'nin itibarı onarılacak.  AB ile ilişkiler normalleşecek. Suriye sorunu çözülecek, güvenli bir ortam sağlanacak, sığınmacılar evlerine dönecek. Yurtta barış, dünyada barış ilkesi yeniden hakim kılınacak ve hem Türkiye'nin yalnızlığı sona erecek hem de Türkiye dünyanın saygın ve güçlü ülkeleri arasına girecek” ifadelerini kullandı.

 
 

Başa dön tuşu