YAŞAM

Çiftçi borçları ertelensin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, daha fazla vakit kaybetmeden Adana'nın afet bölgesi ilan edilerek aşırı yağışlar ve don nedeniyle mağduriyet yaşayan çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının ertelenmesini ve zararlarının karşılanmasını istedi.
 
Son dönemde aşırı yağış ve don nedeniyle Adana'nın Ceyhan, Yumurtalık, Yüreğir ve Karataş ilçeleriyle köylerinde yurttaşlar ile çiftçilerin mağdur olduğuna dikkat çeken CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, derhal kentin afet bölgesi ilan edilmesini istedi. Üreticilerin, hayvancılıkla uğraşanların ve  söz konusu bölgelerde yaşayan yurttaşların milyonlarca lirayı aşan zararlarının karşılanmasını talep eden Barut, "İvedilikle yaşanan mağduriyetin tespit edilmesi, önlem alınması ve yurttaşların zararlarının karşılanması için harekete geçilmelidir" dedi. 
 
"ZARARLAR KARŞILANMALIDIR"
 
Adana'nın çok önemli bir tarım bölgesi olduğunu anımsatan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, şunları kaydetti;
"Kentimizde etkili olan aşırı yağmur ve don felaketi nedeniyle tarlalarda, bahçelerde, seralarda su baskınları yaşanmış, üstüne don felaketi nedeniyle çiftçilerimiz, hayvancılıkla uğraşan yurttaşlarımız ve köylülerimiz büyük zarar görmüştür. Milyonlarca lirayı aşan zararlar, zaten güç koşullarda üretmeye çalışan çiftçilerimizin mağduriyetini arttırmıştır. Hayvanlarımız bu afet nedeniyle zarar görmüş, köylülerimiz evlerini, ahırlarını, tarlalarını bırakmak zorunda kalmıştır. Çok acil biçimde yağışa bağlı taşkınlar ve dondan zarar gören bölgelerde önlem alınmalı ve zarar tespiti yapılmalıdır. Adana afet bölgesi ilan edilmeli, çiftçilerimizin, hayvancılıkla uğraşan yurttaşlarımızın ve köylülerimizin zararları karşılanmalıdır. Mağdur üreticilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan tarımsal kredi borçları faizsiz en az 2 yıl süreyle ertelenmelidir. İktidarda bulunanları ve ilgili kuruluşları bu konuda derhal harekete geçmeye çağırıyoruz."

Başa dön tuşu