SİYASET

“Çiftçi, darboğaza sürükleniyor”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, çiftçilerin darboğaza sürüklendiğini vurguladı. Binbir emekle üretim yapan çiftçilerin borcunun ertelenmesi için hükümetin üzerine düşen görevi yerine getirmesini isteyen Tümer, “Çiftçiyi tefecilerin eline düşürmemek için kararnameyi bir an önce hayata geçirin” dedi.
 

“ÇİFTÇİ TEFECİNİN ELİNE DÜŞECEK!”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündem dışı söz alan Tümer, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili kararnameyi hala gündeme getirmemesi çiftçiyi darboğaza sokmuştur. Sürecin uzaması halinde çiftçi tefecilerin eline düşecektir” dedi.

 

“ÇİFTÇİ, ÇKS BAŞVURUSUNU YAPAMADI”
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Eylül itibarı ile başladığını ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin kararnameyi henüz açıklamadığını vurgulayan Tümer, şunları söyledi:

 

“Bakanlıktan beklenen haber gelmeyince, aşırı yağış, dolu, Afrika sıcakları, poyraz ve rekoltedeki düşüşten ötürü zarar gören üretici, ÇKS başvurularını yaptıramamış, geçen sezon aldığı krediyle tarlasını eken ve ancak afetin vurduğu üreticinin mağduriyeti, borç erteleme kararnamesinin açıklanmamasıyla katlanmıştır.
 

 Çiftçimiz, daha fazla zaman geçmeden kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili kararnamenin açıklanmasını beklemektedir. Konunun hassasiyetini dikkatinize sunarım.”

Başa dön tuşu