SİYASET

Çılgın değil bilimsel projeler yaşam bulsun

DEPREM MECLİS GÜNDEMİNDE

Elazığ ve Malatya'da depremde yaşamını yitiren yurttaşlara rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara da 'acil şifalar' dileyen Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) depreme karşı alınacak önlemleri konuştu. Meclis Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Elazığ ve Malatya'da yüreğimiz dağlandı, ciğerimiz yandı. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza başsağlığı, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Deprem gerçeğini unutmadan önlem için harekete geçilmesini istiyoruz" dedi.

"UNUTURSAK BAŞKA ACILAR YAŞANIR"

Depremin değil ihmalin öldürdüğüne dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Korkuyla yaşanan bu deprem hareketleri, insanlarımızın canını almakta, yaşamını alt üst etmektedir. Büyük acılar yaşanmadan depreme karşı harekete geçilmeli ve önlem alınmalıdır. Depremlerin değil ihmalin öldürdüğü unutulmamalıdır. Bu gerçeği unutursak başka acılar kaçınılmaz olarak maalesef yaşanacaktır" diye konuştu.

"SEFERBERLİK YILI İLAN EDELİM"

Sürekli olarak kendisini hatırlatan depreme karşı aklın, bilimin ve teknolojinin yol göstericiliğinde önlemler alınmasını öneren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Depreme karşı vakit varken önlem alınmalı, etkin ve acil çözüm planı hazırlanıp uygulanmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 'Gelin aktif fay hatlarında ve hassas deprem bölgelerinde kentsel dönüşüm gerçekleştirmek üzere gelecek 5 yılı seferberlik yılı olarak ilan edelim' çağrısı yapıyoruz. İktidarın çılgın projeleri değil, ilmin ve bilimin ışığında akıllı projeleri uygulamasını talep ediyoruz. Başka acılar yaşanmadan, yaşadıklarımızdan ders çıkartarak adım atalım, geleceğe güvenle bakalım istiyoruz."

Başa dön tuşu