SAĞLIK

Cilt yenilemede lazer devrimi

Biyolojik yaşlanma etkilerinin yanı sıra; güneşe uzun süre maruz kalma, kalıtımsal etkiler, düzensiz beslenme, alkol ve sigara tüketimi, yoğun ve aşırı stresli yaşam tarzı cildin doğal yapısının bozulmasına, elastikiyetini kaybetmesine, kırışıklıklara ve ince çizgilere yol açıyor. Can sıkan bütün bu problemlerden kısa sürede kurtulmak, yeni nesil lazer uygulamaları ile artık çok daha kolay.

 

Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Dilek Şire Eren, lazer sistemlerinin; leke, yara izi, kızarıklık, kırışıklık gibi pek çok problemde de kullanılabildiğini ifade ederek, “Bazı lazerlerde birkaç haftaya kadar süren iyileşme süresi olabilse de bazı dalga boylarında üst tabakaya zarar vermeden çalışır ve gözle görülen bir hasar olmadan ciltteki etkisini gösterir” dedi.

 

Eski tip cilt yenileme lazerlerinin, cildin üstünü bir şekilde kazıma gibi çalıştığını belirten Eren, “Bu tip uygulamalarda, iyileşme süresi uzun olduğu gibi leke ve skar kalma riski çok daha yüksekti. Yeni nesil cilt yenileme lazerlerinde ise ciltte soyulma meydana gelir, ancak çok esmer ve hassas kişiler dışında komplikasyon riski düşüktür. Bununla beraber kollajeni uyarma yeteneği oldukça yüksek olduğu için çizgi, kırışıklık, ağır güneş hasarı gibi dokusal problemlerde çok başarılıdır” ifadelerini kullandı.

 

Bu tür lazer uygulamalarının kış dönemlerinde yaptırılmasının daha uygun olduğunu vurgulayan Dr. Dilek Şire Eren, kişinin iyileşme sürecinde güneşten özenle korunması gerektiğini kaydetti. 

Başa dön tuşu