GENEL

CİSED Çukurova Şubesi İlk Toplantısını Yaptı.

Gazipaşa Bulvarı’ndaki Dernek binasında yapılan toplantıya alanında uzman akademisyenler, ruh sağlığı profesyonelleri ile Çukurova Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan CİSED Çukurova Şube Başkanı Dr. Obengül Ejder, CİSED’in kurulduğu günden bu yana ruh sağlığı profesyonellerinin psikoloji ve psikiyatri biliminin gelişimi ışığında bilgi birikimini arttırmak ve pratik tedavi süreçlerinde danışan/hasta ile daha etkin bir iletişim içine girebilmesi bakımından meslek içi eğitimlerine büyük önem verdiğini söyledi.

 

Dr. Ejder: “Vaka Paylaşım Günleri Düzenleyeceğiz.”

CİSED’in bünyesinde aralıksız olarak sürdürülen ve başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Adana, Mersin, İzmir, Diyarbakır ve Bursa gibi illere yayılan sertifika ve meslek içi eğitim programları sunduğunu hatırlatan Dr. Ejder, her ayın son haftası vaka paylaşım günleri düzenleyerek mesleğe yeni başlayan meslektaşlarına da destek olacaklarını söyledi.

 

İlk Vaka Çalışmasının Konusu “Cinsel İsteksizlik.”

CİSED Çukurova Şube Başkan Yardımcısı Psikolog Hande Nacar da, dernek olarak eğitime verdikleri önemden söz etti. Cinsel isteksizlik konusuyla başlayan vaka paylaşım çalışmasının 26 Nisan’da “Çocuklarda Cinsel İhmal ve İstismar” konusuyla devam edeceğini ifade eden Nacar, bu alanda uzmanları CİSED Çukurova Şubesi’ne davet etti.

Başa dön tuşu