SAĞLIK

Çocuk Doğduktan 8 Ay Sonra Odası Ayrılabilir.

Anne babaları bu konuda bilgilendiren Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obegül Ejder, özellikle çalışan anne babaların giderek çocuk odaklı yaşar hale geldiğine, kendi özel hayatlarından vazgeçerek çocuklarına olan sevgilerini göstermeye çalıştıklarına dikkat çekti. Dr. Ejder, “Oysaki çocuklar kadın ve erkek rollerini, anne ve baba olmayı, aile olmayı ve ailenin kurallarını kendi anne ve babalarını modelleyerek öğrenirler. Ona bu fırsatı vermelisiniz… “dedi.

 

Çocuk Doğduktan 8 Ay Sonra Odası Ayrılabilir.

İlk 6-8 ay bebeklerin anne sütü aldıkları ve sık uyandıkları için anne ve babalarıyla aynı odada yatmalarının doğal olduğunu bildiren Dr. Obengül Ejder, 8. aydan sonra çocukların kendi odalarında yatmaya başlamasının doğru olacağını ifade etti.

 

Aslında bebeklerin değil anne-babaların bebeklerinden ayrı yatmayı çoğu zaman istemediğini ve farkında olmadan onları kendilerine bağımlı yetiştirdiklerini bildiren Dr. Ejder, “Unutmayınız ki yatak odanız size aittir. Gerek çocuğunuzun kendine olan güven duygusunun gelişebilmesi için, gerekse evliliğin kurallarını ve anne baba rollerini de öğrenebilmesi için erken yaşlardan itibaren kendi odalarında yatmalıdırlar ve anne babaların özel bir odası olması gerektiğini öğrenmelidirler. Eğer çalışan anne ve baba iseniz, çocuklarınız sizi çok özlüyordur. O zaman haftanın bir gecesini çocuklarla birlikte yatma gecesi seçebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

 

“Kız ve Erkek Kardeşlerin Odaları 5 Yaşından İtibaren Ayrılabilir.”

Farklı cinsten kardeşlerin 5 yaşından itibaren ayrı odalarda yatmasının doğru olacağına işaret eden Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obegül Ejder, “5 yaşına kadar farklı cinsten kardeşler aynı odada yatabilirlerse de bu yaşta “utanma duygusunun gelişmesi (giyinme ve soyunmada) nedeni ve cinselliği keşfetme merakı nedeniyle çocuklar arasında cinsel içerikli oyunların oynanması söz konusu olabilecektir. Bu nedenle eğer uygun oda var ise kız ve erkek çocukların odaları 5 yaştan itibaren ayrılabilir.” dedi.

Başa dön tuşu