ÇUKUROVA

ÇOCUKLARA KAR SÜRPRİZİ

Hayatlarında hiç kar görmeyen çocuklar, okullarının bahçesine dökülen kar yığınlarını görünce, büyük sevinç yaşadı. Şehir merkezinde kartopu hayali kuran öğrenciler, hayallerini gerçekleştiren Başkan Çetin’e teşekkür ederken, Çetin'in paylaşımlarını sosyal medyadan öğrenen birçok öğrenci ve velileri, kendi okullarına ve mahalle

Hayatlarında hiç kar görmeyen çocuklar, okullarının bahçesine dökülen kar yığınlarını görünce, büyük sevinç yaşadı. Şehir merkezinde kartopu hayali kuran öğrenciler, hayallerini gerçekleştiren Başkan Çetin’e teşekkür ederken, Çetin'in paylaşımlarını sosyal medyadan öğrenen birçok öğrenci ve velileri, kendi okullarına ve mahallelerine de kar istedi.

 

 Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kardan adam yapmasını bilmeyen Çukurovalı çocuklara kamyonlarla kar taşıdı. Başkan Soner Çetin, Çukurova ilçesinde bulunan Sabancı İlköğretim Okulu öğrencilerini karla buluştu. Çocuklar ders arasına çıktıklarında, okullarının bahçesindeki kar yığınlarını görünce, büyük sevinç yaşadı. 
Pozantı İlçesi ve yaylalarda kardan mahsur kalan vatandaşların talebi üzerine, yol açma ekiplerini bölgeye gönderen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yollardan kaldırılan karların bir bölümünü kendi ilçesindeki Sabancı İlköğretim Okulu’na getirtti. Şehir merkezinde kartopu hayali kuran öğrenciler, ders arasında okul bahçesine çıktıklarında, bu sürprizle büyük sevinç yaşadı. Öğrencilerin kardan adam yapma ve kartopu oyunlarına bazı öğretmen ve veliler de eşlik etti. Çocuklar, zaman zaman kar kütlesinin üzerine çıkarak, resimler çektirerek, kartopu oynayıp karın keyfini doyasıya çıkardı. Çocuklar, hayatlarında ilk kez kar görmenin heyecanıyla doyasıya eğlendiler.

 

SOSYAL MEDYADAN KAR İSTEDİLER

Hayatlarında ilk kez kar gördüğünü söyleyen çocuklar "Tenefüse çıktığımızda her yer bembeyazdı. Televizyonlarda ve derslerde görüyordum ama ilk kez canlı şekilde kar gördüm. Karda oyun oynamak da, gezip dolaşmak da çok güzelmiş” diyerek Başkan Soner Çetin’e teşekkür ettiler. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in paylaşımlarını sosyal medyadan öğrenen birçok öğrenci ve velileri kendi okullarına ve mahallelerine de kar istedi.

16 YILLIK KAR ÖZLEMİ SONA ERDİ
Adana’ya 16 yıldır kar yağmadığını, geçen yıl 2 dakika yağmurla kar yağışının bile Adanalıları mutlu ettiğini belirten Başkan Soner Çetin, “Türkiye’nin dört bir yanı kar altındayken, Adana’da yaşayan çocuklarımız, kartopu ve kardan adam yapma oyunların uzak bir hayat sürüyor. Pozantı’daki yoğun kar yağışı sonrasında kapanan yolların açılması için ekiplerimizi bölgeye sevk ettik ve yol açma çalışmalarına katıldık. Kar küreme çalışmalarımız devam ederken, çocuklarımızın karla tanışmaları için iki kamyon kar getirterek, çocuklarımızın okuluna gönderdik. Çocuklarımızın, kartopu oynarken ki mutluluğu ve hayatlarında ilk kez kardan adam yapıyor olmanın heyecanını görmek, izleri de çok sevindirdi” diye konuştu.

Başa dön tuşu