SAĞLIK

Çocukları yeni sezona hazırlayan süper güç: Folik asit

Beyin gelişimi için önem taşıyan ve özellikle çocuklarda gereksinim haline gelen folik asit, hindi etinin içeriğinde bolca bulunuyor. Kırmızı ete oranla uygun fiyatı ile dikkat çeken mineral deposu hindi eti, Erpiliç güvencesiyle büyüyen Bolca Hindi’nin atılımı ile tüm Türkiye’de yükselişe geçiyor.
Hindi eti, besin değerinin yüksek olması, yağ ve kolesterol içeriğinin düşük olması, lezzeti ve çeşitli ürünlerle işlenebilir durumda olması sebebiyle dünyada sıklıkla tercih edilen bir kanatlı eti. Kırmızı et ve tavuğa kıyasla daha yüksek protein içermesine rağmen yağ oranı daha düşük olan hindi eti, Türkiye’de ise henüz hak ettiği değerde tüketilmiyor. Yılbaşı sofraları hariç henüz keşfedilmeyen hindi etinin önümüzdeki dönemde yükselişe geçeceği öngörüsüyle sektörün en büyük markası Bolca Hindi’yi satın alan Erpiliç, kırmızı ve beyaz et arasında sağlıklı ve lezzetli bir alternatif oluşturan ‘pembe et’i hak ettiği değere ulaştıracak. Erpiliç güvencesi ve bayi altyapısıyla Türkiye’nin her noktasına kolayca ulaşacak olan hindi eti, ilk etapta Türk tüketiciler için sağlıklı bir beslenmenin temelini oluşturacak.
Folik asit içeriği ile hindi eti annelerin yeni gözdesi…
Bol proteini ile çocukların ve anne adaylarının sağlıklı gelişimine ve güçlenmesine katkı sağlayan hindi eti, sağlıklı beslenmeye önem verenler için farklı bir seçenek oluşturuyor. Pembe et, içeriğindeki B12 vitamini ile kansızlığı önlüyor ve hücre gelişimini destekliyor. Hindi eti, antioksidan özelliği ile yaşlanmayı geciktirmesinin yanı sıra, triptofan adı verilen aminoasit içeriği ile mutluluk hormonu seratonini harekete geçiriyor. Yine annelerin ve çocukların ihtiyacı olan ve rahatlamayı sağlayan triptofan içerikli besinlere örnek olarak süt, muz ve hindi eti sayılıyor.

Başa dön tuşu