GENEL

ÇOK AÇIK KINAMA BEKLİYORUZ

Biz kararlıyız. Teröriste terörist, terör örgütüne terör örgütü diyemeyenle bizim işimiz yok” dedi. "PKK’ya yarım ağız bile bir kınama yapamayanların Türkiye Cumhuriyeti’ne sürekli laf sokuşturmasını da samimi bulmadığını" kaydeden Feyzioğlu, “Bundan sonra da yüzlerine hepsinin çarpacağız bunu” diye konuştu.

Feyzioğlu, Sivas Kongresi’nin 100. Yılında “Kurtuluştan Kuruluşa 100. Yılında Sivas Kongresi Uluslararası Hukuk Kurultayı ve Sempozyumu”na katıldı. Feyzioğlu, sempozyumun ardından baro başkanları ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Feyzioğlu, bir gazetecinin, “Diyarbakır’daki anneler yaklaşık 1 aydır eylem yapıyor. Neler söylersiniz? HDP’ye bir tepki var” sorusu üzerine şunları söyledi:

ANNELERDEN KORKSUN HERKES

“Anneler bir eylem yapıyorsa acıları vardır. Biz onların acılarına ortak olmak için TBB olarak gittik ve bu acıya ortak olduk. Annelerden korksun herkes. Anneler kandırılan evlatlarının dağdan indirilmesini istiyor. Bazıları diyor ki gidin devletin kapısında bekleyin. Elbette devletin de sorunu bu ama anneler çocuklarına hiçbir zarar gelmeden o faşist kanlı örgütün ellerindeki evlatlarının serbest bırakılmasını istiyorlar.

BAZILARI İÇİN DEVLETE VURMANIN DAYANILMAZ ÇEKİCİLİĞİ VAR

Biz neye kızıyoruz biliyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne her fırsatta laf sokuşturanlar bir cümle PKK’ya, bir cümle DHKP/C’ye laf söylesinler. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vurmanın dayanılmaz bir çekiciliği var bazıları için. PKK’ya laf söyleyin dediğinizde tık yok, DHKP/C’ye laf söyleyin dediğinizde tık yok. 

BUNDAN SONRA YÜZLERİNE ÇARPACAĞIZ

Biz kararlıyız. Teröriste terörist, terör örgütüne terör örgütü diyemeyenle bizim işimiz yok. Biz hukukçuyuz aynı zamanda ve bunu hukuk çerçevesinde söylüyoruz. Terör suçlusu olduğu iddia edilenin adil yargılanma hakkını savunan da biziz. Çünkü kimin terörist, kimin terörist olmadığı ancak adil bir yargılanma sonucu ortaya çıkar. Bunu bilerek söylüyoruz. Ama PKK’nın bir terör örgütü olduğuna bir şüphe var mı? PKK’ya yarım ağız bile bir kınama yapamayanların Türkiye Cumhuriyeti’ne sürekli laf sokuşturmasını samimi bulmuyoruz biz. Bundan sonra da yüzlerine hepsinin çarpacağız bunu. 

BİRİLERİNİN JARGONUYLA KONUŞUP SELAM ÇAKARLAR

Bu aralar bir jargon çıktı. Bu jargonu kullanan kimse biz buradaki tüm baro başkanları ağır şekilde kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mahkemelerinin mahkûm ettiği ya da tutukladığı PKK’lılara, DHKP/C’lilere, FETÖ’cülere tutsak diyenler var ya buradan sesleniyoruz. Tutsak kelimesi savaş hukukunda savaşan taraflardan birinin eline geçen karşı tarafın askeri, silahlı gücü için kullanılır. Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin mahkûm ettiği kişilere adil yargılanmadı diyebilirsiniz, düşünce özgürlüğüdür hiçbir şey demeyiz. Adil yargılatmayı biz de isteriz. Bunun için mücadele ediyoruz. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti mahkemelerinin PKK, FETÖ, DHKP/C üyesi olduğu gerekçesiyle mahkûm ettiği kişilere tutsak diyenler ya hukuk bilmezler ya da başka birilerinin jargonuyla konuşarak selam çakarlar. 

ÇOK AÇIK KINAMA BEKLİYORUZ

125 bin meslektaşımın hiçbirinin bu jargonu desteklediğini düşünmüyorum ve bu jargonu kim kullanıyorsa avukatların büyük dikkatle dinlenmelerini ve neyi kastettiğini neyi amaçladığını bu kişilerin iyi anlaması gerektiğini ifade ediyorum. Sayın Yargıtay Başkanlığı’na resmi bir mektup yazıp tutsak avukatlar tutsak gazeteciler dediğiniz zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni siz düşman devlet statüsüne sokarsınız. Savaş hukukunu bilmiyorsa anlatmaya hazırız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, PKK, FETÖ, DHKP/C karşısında savaşan devlet pozisyonunda değildir, egemen devlettir. Bu örgütler de bildiğiniz adi, pis, kanlı, faşist terör örgütleridir bu kadar basit. Biz çok açık kınama bekliyoruz.”

 

Başa dön tuşu