ÜNİVERSİTE

ÇÜ 2. Kez KoçFest’e Ev Sahipliği Yapıyor

56 branşta 26 bini aşkın sporcunun katılımıyla Nisan ayında başlayan KoçFest Bahar Oyunlarının final müsabakaları düzenlenen açılış töreniyle start aldı. Çukurova Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı ve Türkiye’nin faklı illerindeki üniversitelerinden gelen yaklaşık 4 bin sporcunun organizasyon boyunca 10 branşta mücadele edeceği bahar oyunları için açılış töreni öncesi Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Ardından da ÇÜ Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine geçildi. Buradaki tören 101 üniversitenin katıldığı kortej yürüyüşü, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Çukurova Üniversitesi’nde ikinci defa bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, büyük organizasyona ikinci defa ev sahipliği yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a teşekkür etti.

 

Prof. Dr. Tamer: “2017 Yılı Çok Başarılı Geçti.”

Organizasyon hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tamer, “2017 yılı, üniversite sporları federasyonumuz açısından oldukça başarılı bir yıl oldu. 2017 yılında düzenlenen dünya üniversiteler yaz spor oyunlarında sporcularımız 16, Avrupa oyunlarında ise 46 madalya aldılar. Bu vesileyle bu organizasyonda başarılı olarak ülkemizi ve üniversitelerimizi en iyi şekilde temsil eden bütün sporcularımıza ve üniversitelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Prof. Dr. Kibar: “Etkinlikler Final Sınavları Öncesi Öğrencilerimize Moral ve Motivasyon Sağlayacak.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunlarının bu yılki final ayağının Çukurova Üniversitesi’nde yapılmasını sağlayan Koç Grubu temsilcilerine ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonuna teşekkür etti.

“Eğitimin; sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle birlikte desteklendiği ölçüde, geleceğe umutla bakan nesiller yetiştirebileceğimize inanıyoruz.” diyen Prof. Dr. Kibar, konuşmasına şöyle devam etti;

“Etkinlik süresince, Kampüsümüzde ve şehirdeki spor tesislerinde Türk sporunun önemli müsabakaları gerçekleşecek. Öğrencilerimizin buradaki performansı gelişen Türk sporunun bir yansıması olacak. Bu çerçevede sportif karşılaşmalara ek olarak çok sayıda söyleşi ve kültürel etkinlikte düzenlenmektedir. Final sınavları öncesinde yaptığımız Koç Spor Fest Üniversite Oyunları, öğrencilerimizin sınavlara daha güçlü hazırlanmaları için moral ve motivasyon sağlayacaktır. Topluma ve üniversite öğrencilerine sayılamayacak katkıları olacağına inandığımız bu festivalin, her zaman bizlerin yanında yer alan ve desteklerini esirgemeyen Adana Valiliği ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın işbirliğinde, çok başarılı bir organizasyon olacağına inanıyorum. Üniversitemiz adına, bu organizasyonda emeği geçen herkese huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum.

 

Vali Demirtaş: “En Büyük Sermayemiz Gençlerimiz.”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da Çukurova Üniversitesi kampüsünde düzenlenen bu spor, müzik ve eğlence festivalinde; atletizm, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, yüzme, cimnastik, dağ bisikleti, masa tenisi ve spor tırmanışı olmak üzere toplam 10 branşta finale kalmış, Türkiye’nin dört bir yanından Çukurova Üniversitesi’ne gelen yaklaşık 4 sporcunu yer alacağını hatırlatarak, “Türkiye’nin değişik illerinden gelen sporcularımızı 9 gün boyunca şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.” dedi.

 

Türkiye’nin genç nüfusa sahip bir ülke olduğunu hatırlatan Vali Demirtaş “Dünya nüfusunun giderek yaşlandığı bir dönemde, nüfusunun yaklaşık 20 milyonu okul çağında 18 yaş altında bulunan bir ülke olarak bu gücü en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. En büyük gücümüz, beşeri sermayemizdir, gençlerimizdir, yani sizlersiniz. Sizleri çağımızın gerektirdiği bilgi ve teknolojiyle donatırken sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetleri icra edecek ortamları oluşturmak, fiziksel ve ruhsal anlamda geleceğin dünyasına sizleri en iyi şekilde hazırlamak bizlerin görevidir. Bu anlamda Koç Gurubunun 2006 yılından bu yana düzenlediği KoçFest’in bu anlamda önemli bir görev üstlendiğini belirtmekte yarar görüyorum.” şeklinde konuştu.

 

KoçFest Gelecek Yıl 19 Mayıs Üniversitesi’nde Yapılacak

Açılış konuşmalarının ardından katkılarından dolayı Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer tarafından, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz’a plaket takdim edildi. Adından da gelecek yıl ki oyunlar için, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından KoçFest bayrağı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı’ya teslim edildi.

Açılış töreni gösterilerle sona erdi.

Başa dön tuşu