ÜNİVERSİTE

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Öğrencilerinin Bale Gösterisi Ayakta Alkışlandı

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları bölümü Bale Anasanat dalı yılsonu gösterisi Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Öğretim Görevlileri Aynur Kanber, Julia Ignatova, Liliya Petrova, Iraklı Bakhtadze ve Bale Anasanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr Seda Ayvazoğlu'nun sahneledikleri bale eserlerinden bölümler ve danslar Anasanat dalı öğrencileri tarafından başarıyla temsil edildi. 

Bu yıl da uluslararası festival ve yarışmalarda ödül alarak başarıları artan öğrencilerin ve genel olarak tüm bale anasanat dalı öğrencilerinin hızla ilerledikleri, sanatsal ve teknik olarak gelecek vaad ettikleri ortak gözlemler arasındaydı.

 

Yrd. Doç. Dr Ayvazoğlu: “Adanalı Çocuklar Balede Türkiye'nin Parlayan Yıldızı Olacak.”

Temsil sonrasında sahnede konuşma yapan ÇÜ Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seda Ayvazoğlu, Adanalı çocukların Türkiye'nin parlayan yıldızları ve önemli ölçüde Türkiye'nin nitelikli bale sanatçısı ihtiyacını karşılayacak şekilde yetiştiklerini ifade etti. Yakın gelecekte Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı’nın Türkiye'de balede önemli bir merkez haline geleceğine inandığını da vurgulayan Yrd. Doç. Dr Ayvazoğlu, emeği geçen öğretim elemanlarını ve öğrencileri tebrik ederek, velilere teşekkürlerini sundu. 

 

3 perdeden oluşan gösteriyi, 350 kadar davetli misafir, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı müdürü Prof. Dr Toğrul Ganioğlu'nun ev sahipliğinde izlediler.

Başa dön tuşu