ÜNİVERSİTE

ÇÜ İlahiyat Fakültesi Yeni Mezunlarını Uğurladı.

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, İl Müftüsü Hasan Çınar, Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Osman Ateş, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk açılış konuşmasını Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Osman Ateş yaptı.

 

Prof. Dr. Ateş: “Kur’an ve Sünnetten Ayrılmayın.”

Prof. Dr. Ali Osman Ateş öğrencilere seslenerek hayat boyu Kur’an ve sünnetten ayrılmamaları konusunda uyardı. Prof. Dr. Ateş konuşmasına şöyle devam etti;

 

“Mezun öğrencilerimize hayat boyu başarı ve mutluluk diliyorum. Buradan güzel ve mutlu şekilde ayrılıp giderken size bazı tavsiyelerim olacak. Öncelikle bu yaşa kadar ülkemizin, milli eğitimimizin, sizlere emek veren anne babanızın ve hocalarınızın beklentisi olduğu üzere, yüreğinizden vatan, millet ve bayrak sevgisi hiç eksilmesin istiyorum. Ömür boyu bunu yüreğimizin en kıymetli yerinde yaşatalım. Bu değerleri başta kendi evlatlarınız olmak üzere yetiştireceğiniz öğrencilerinize verin. Milli birlik ve bütünlüğümüzün hayat boyu teminatı olun, hayat boyu Kur’an ve sünnet rehberiniz olsun. Bundan ayrılmayın başka yola sapmayın.”

 

İl Müftüsü Hasan Çınar ise Adana’da İl Müftülüğü olarak 2 bin 450 personel ile hizmet verdiklerini ifade ederek, yeni mezun öğrencilerin yakın zamanda çalışma arkadaşları olacağını söyledi.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da din ve vicdan özgürlüğünün anayasayla teminat altında olduğunu hatırlatarak, “Asırlarca hoşgörü içerisinde ülkemizde cami, kilise ve havra kardeşçe yan yana yaşayabilmiş, bu özelliğinden dolayı ülkemiz batılı yazarlarca ‘Güneş Ülke’ olarak adlandırılmıştır. Din ve vicdan özgürlüğü medeniyette zirvede olmanın, insani değerler bakımından gelişmişliğinin açık bir simgesidir.” dedi.

 

Keplerini Havaya Fırlatarak Mezun Oldular.

Açılış konuşmalarının ardından mezuniyet töreni Kur’an Tilaveti ile devam etti. Fakülte birincisi Rukiye Sezer öğrenciler adına konuşma yaparak yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından diplomaları verilirken, müzik dinletisinin ardından diploma törenine geçildi. İsmi okunan öğrenciler sahneye çıkarak akademisyenlerden diplomalarını alarak keplerini havaya fırlatıp mezun oldu.

Başa dön tuşu