ÜNİVERSİTE

ÇÜ KİM 21 MART’TA AÇILIYOR…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİM) 21 Mart 2019’da açılacak. Merkezin açılışından sonra “Uluslararası Göç ve Hareketlilik: Küreselleşen Dünyada Çok Kültürlü Toplumların Çözüm Arayışı” adlı konferans gerçekleştirilecek.

 

Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seyfi Özgüzel yaptığı açıklamada, merkezin amacının ulusal ve uluslararası alanda çalışma yapan bilim insanı ve akademisyenler için bir platform oluşturup bu alanda yaptıkları çalışmalar, deneyim ve uygulamalarını paylaşmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

 

Açılış ve Konferans 21 Mart Perşembe…

ÇÜ Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 21 Mart’ta yapılacak açılışının ardından aynı gün olan Mithat Özsan Amfisi’nde “Uluslararası Göç ve Hareketlilik: Küreselleşen Dünyada Çok Kültürlü Toplumların Çözüm Arayışı” adlı konferans yer alacak. Açılış ve konferansla ilgili öğrencileriyle birlikte hazırlık yaptıklarını ifade eden Doç. Dr. Özgünel, “Bilimsel çalışmaların ışığında yapılacak olan bu etkinliklerle farklı kültürlerin kesiştikleri veya birbirlerine ulaşamadıkları alanlarda ortaya çıkan sorunlar araştırılıp, bu sorunlara çözüm önerileri sunulacak. Yapacağımız araştırmalar, disiplinlerarası çalışmalar ve etkinliklerle çok kültürlü toplumlarda barışa, huzura, bilim dünyasına, toplumsal katılıma ve demokrasiye katkıda bulunmak, bunun yanı sıra var olan insan kaynaklarıyla sinerji oluşturmaya zemin hazırlamak için kültürlerarası iletişimin önemi üzerinde durulacak.” dedi.

 

Uluslararası bu konferansla bilimsel sunumların yanında farklı ülkelerden gelen konuklara Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin kültürel sunumlarının da yer alacağın ifade eden Doç. Dr. Özgünel, ilgililerin bu etkinliği kaçırmaması tavsiyesinde bulundu.

Başa dön tuşu