ÜNİVERSİTE

ÇÜ Öğrencileri Kızılay’a Kan Bağışında Bulundu

“Bir Ünite Kan İle Üç Kişinin Hayatına Destek Ol” temalı etkinlikte çok sayıda öğrenci, kampüs içerisindeki fakülte ve MYO önlerine kurulan kan bağışı çadırına akın etti.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Öznur Bağçıvan, kampanyaya destek veren Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar başta olmak üzere, fakülte/yüksekokul yönetimi ve öğrencilerine teşekkür etti.

 

“Her 4 Saniyede 1 Ünite Kana İhtiyaç Duyuluyor.”

Her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bağçıvan şunları kaydetti:

“Ülkenin kan ihtiyacının 82'sini karşılayan Türk Kızılayı’nın hedefi ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamaktır. Kurum, ülke genelinde 17 Bölge Kan Merkezi, 64 Kan Bağış Merkezi ve 150’den fazla mobil kan bağış aracı ile hizmet vermektedir. Türk Kızılayı, hasta güvenliği açısından bağışlanan her kanı modern laboratuvarlarda testlere tabii tutar ve kanı ihtiyacı olan kişilere verilmek üzere hastanelere ulaştırır. Güvenli kan temini konusundaki başarısını ilik nakli ve kök hücre tedavisi alanında da kanıtlamıştır”

 

“Bir Ünite Kan İle Üç Kişinin Hayatına Destek Ol…”

Gün geçtikçe kan ve kök hücre ihtiyacının arttığına dikkat çeken Bağçıvan, bu nedenle toplumda farkındalığı artırmak için hem kök hücre hem de kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini hatırlattı.  Bağçıvan, “Bir Ünite Kan İle Üç Kişinin Hayatına Destek Ol…” kampanyasına destek istedi.

 

Başa dön tuşu