ÜNİVERSİTE

ÇÜ Ziraat Fakültesi 43. Dönemde Öğrencilerini Mezun Etti

ÇÜ Ziraat Fakültesi yeni mezunlarına düzenlenen törenle diplomalarını verdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, TMMOB Ziraat Odası Başkanı Semih Karademir, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Şehmuz Alparslan, Peyzaj Mimarları Odası başkanı Mehmet Ali Aygün, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Karademir: “Mezun Olurken Aldığınız Altın Anahtarla Açamayacağınız Kapı Yok.”

TMMOB’a bağlı odalar adına ilk olarak kürsüye gelen Ziraat Odası Başkanı Semih Karademir konuşmasına, “Mühendislerimizin yetiştirilmesinde bilimsel anlamda emeği olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kibar olmak üzere, Çukurova Üniversitesi bilim dünyasına, maddi ve manevi emeklerinden dolayı bütün ailelere teşekkür ediyorum.” diyerek başladı. Karademir şunları söyledi;

“Bugünü akademik anlamda mezuniyet, tarımsal anlamda da hasat olarak kabul ediyoruz. Ulusal ekonominin temeli olan tarım sektöründe görev alacağınızdan dolayı gelecekle ilgili hiçbir kuşkunuz olmasın. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde aldığınız eğitimle Türkiye ve dünyada modern tarımın bütün uygulama tekniklerini öğrenmiş bulunuyorsunuz. Mezun olurken almış olduğunuz altın anahtar ile açamayacağınız hiçbir kapı yoktur. Tarım topraklarının savunulması, sağlıklı gıdanın üretilmesi, sürdürülebilir yaşam için kentlerin oluşturulması sizin çalışma alanınızı oluşturacaktır. Gittiğiniz illerde birer meslek ve demokratik kitle örgütü olan meslek odalarında mutlaka yer almalısınız. Hepinizin yolu açık olsun.”

 

Prof. Dr. Torun: “Koltuğa Değil Toprağa Bağımlı Çalışan Özgür Bireyler Olun.”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bülent Torun fakültelerinin kuruluşundan bu güne dek 14 binin üzerinde Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi ve Peyzaj Mimarı mezun ettiklerini açıkladı. Çukurova Üniversitesi’nin dünyanın en prestijli üniversiteler derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) tarafından, “2017-2018 Dünyanın En İyi Üniversitesi” listesinde sıralamaya giren 11 Türk üniversitesinden biri ilan edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Torun konuşmasına şöyle devam etti;

“Mezun olduğunuz fakülte Türkiye’de aldığı proje sayısı, yaptığı çalışma ve yayınlar ve güçlü akademik kadrosuyla en saygın ve önde gelen fakültelerinden biri. Bu sizler için gurur kaynağıdır. Türkiye'de tarım ve tarımsal sanayinin artması gelecek için çok önem taşımaktadır. Genç meslektaşlarımızın insanlığın beslenmesine, çiftçilerin gelirlerinin artırılmasına, dolayısıyla toplumların sosyal ve ekonomik gelişmesine önemli katkılar yapacağına inanıyorum. Değerli meslektaşlarım hiç unutmayın dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin ve zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz, iyi ve başarılı bir insan olmak çaba ister, bunun için uğraşın. Hoşgörülü, kendinize özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak, başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde payınız olsun. Koltuğa değil toprağa bağımlı çalışan özgür bireyler olun. Genç mühendisler, yolunuz açık olsun.”

 

 

Rektör Prof. Dr. Kibar: “Tarım ve Mühendislik Alanı İnsanlığın En Eski Uğraş Alanları Arasında.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise üniversitelerin görevinin, çağdaş bir eğitim-öğretim gerçekleştirmek, ülkenin ihtiyaçlarına uygun nitelikli insan gücü yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapmak olduğunu söyledi. Çukurova Üniversitesi’nin kuruluşunda yer alan Ziraat Fakültesi’nin güçlü akademik ve idari kadrosu ile ülkemizin en önde gelen ziraat fakülteleri arasında olduğuna değinen Prof. Dr. Kibar, “Kurulduğu günden itibaren binlerce araştırma projesi yürüten Ziraat Fakültesi, yetiştirdiği 14 bine yakın ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve peyzaj mimarı ile ülkemizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada önemli katkılar sunmuş olmanın onur ve gururunu taşıyarak bugün 43. dönem mezunlarını vermenin coşkusunu yaşamaktadır. Bilindiği gibi Tarım ve Mühendislik alanı insanlığın en eski uğraş alanları arasındadır. Siz değerli mezunlarımız, geçmişte olduğu kadar, geleceğin en önemli mesleklerinden biri olarak kabul edilen tarım ve gıda alanında bilgilerle donatıldınız. Elde ettiğiniz bilgiler sadece ulusal alanda değil, uluslararası alanda da tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanmasında sizlere yol gösterici birer kılavuz niteliği taşımaktadır.” şeklinde konuştu.

 

Keplerini Havaya Atarak Mezuniyet Coşkusunu Yaşadılar

Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisi İslim Gökoğlu yaş kütüğüne ismini çaktı. Dereceye giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Kibar ve protokol üyelerinin diplomalarını vermesinin ardından Ziraat Fakültesi’ne bağlı 10 bölümün akademisyenleri tek tek öğrencilere diplomalarını takdim etti. Diplomalarını alan öğrenciler sahnede bir araya gelerek keplerini havaya atıp mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Başa dön tuşu