ÇUKUROVA

ÇUKUROVA 8 MART’I COŞKUYLA KUTLADI

ÇETİN'DEN KADINLARA KARANFİL VE FULAR

 

Çukurova Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlik, Kadın Emek Zinciri'nin Turgut Özal Bulvarı'ndan başlayan yürüyüşüyle start aldı. Kenan Evren Kapalı Semt Pazarına kadar yürüyen kortej, varış noktasında büyük bir kalabalıkla ve alkışlarla karşılandı.

 

Çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, kadın meclis üyeleri ve belediye çalışanlarının katıldığı etkinlikte vatandaşlar, Kadın Bandosu'nun çaldığı 'Hoşgelişler Ola' ve 'İzmir Marşı'na hep bir ağızdan eşlik etti. Etkinlik programlarına eşi Ayşe Çetin ile birlikte katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Kenan Evren Kapalı Semt Pazarı'nda stant açan kadınlara karanfil ve fular armağan etti. Yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Başkan Çetin, emekçi kadınların Kadınlar Günü'nü kutladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

"KADIN DOSTU BELEDİYE BAŞKANIYIM"

Şehit Faik Balcı Parkı'nda kurulan Kadın Forumunda konuşan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Bugün bizler için çok özel ve güzel bir gün. Kutlu ve mutlu olsun" diyerek konuşmasına başladı. Başkan Çetin, "Yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

 

Bizler yerel yöneticiler olarak; her zaman olduğu gibi toplumumuza yön veren kadınlarımızın destekçileri olacağız, yanlarında olacağız.” dedi. ''Kadın Dostu' bir belediye başkanıyım" diyen Çetin, "Parklara yaptırdığımız emzirme odalarıyla, semt kreşleri ile Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi ile kadınlarımıza verdiğimiz önem ortadadır. Yakın zamanda Atatürk Kadın Yaşam Köyü projemiz de tamamlanacak ve en kısa zamanda yapımına başlanacak. Kadınlar için ortaya koyduğumuz projeler Türkiye'nin birçok belediyesine örnek gösteriliyor.

 

Bu da bizim azmimizi daha da arttırıyor" diye konuştu. Konuşmasında kadına uygulanan şiddet olaylarına da değinen Başkan Çetin, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ülkemizin en önemli sorunu hale gelen kadınlara yönelik şiddet olaylarını kınıyorum. Bu sorunun çözümünün eğitimli bilinçli toplumdan geçtiğine inanıyor, eğitime önem verilmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Daha güzel daha aydınlık günlerde görüşmek dileğiyle" diyerek kadınları selamladı.

 

HALAYLI MÜZİKLİ COŞKULU 8 MART

 

Başkan Çetin, okuma yazma bilmeyen ancak 7 çocuğunu tek başına büyütüp hepsini okutan Habibe Çaylı'ya plaket vererek ellerinden öptü. Habibe Çaylı ve çocukları, organizasyonu düzenleyen ve kendilerine bu plaketi layık gören Başkan Çetin'e teşekkür etti. Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi Kadınların konuşmaları büyük alkış alırken müzik dinletisi ile renklenen programın sonunda kadınlar halay çekerek 8 Mart’ı coşkuyla kutladılar.

Başa dön tuşu