ÇUKUROVA

ÇUKUROVA BELEDİYESİ DEMOKRASİ MECLİSİ TOPLANDI

Gündoğdu Okulları öğrencilerinin meclis üyeliğinde yapılan oturumda, öğrencilerin kadınlarla ilgili verdikleri güzel mesajlar dikkat çekti. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, demokrasi meclisinin özel günlerde özellikle de ulusal bayramlarda toplanacağını vurgulayarak, “Halkın yönetimde söz sahibi olmasını istiyor ve bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Katılımcı çoğulcu belediyecilik anlayışı ile hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

82.YILI ÇUKUROVA MECLİSİNDE KUTLANDI

Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82’nci yıldönümünde Adana Çukurova Belediyesi’nde örnek bir tablo sergilendi. Çukurova Belediyesi, kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82’nci yıldönümünde katılımcı-çoğulcu belediyecilik anlayışı ile başlattığı Çukurova Belediyesi Demokrasi Meclisi’nin ilkini gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin Gündoğdu Okulları öğrencilerinden oluştuğu mecliste öğrencilerin verdikleri güzel mesajlar dikkat çekti. Gündoğdu Okulları öğrencilerinin meclis üyeliğinde yapılan oturuma kadın dernek temsilcileri KA-DER, AKDAM,SE-KAD,Çukurova Kent Kolları Kadın Meclisi katıldı.

ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Çukurova Belediyesi’nde gerçekleşen demokrasi şöleninde söz alan Çukurova Belediye Meclis Üyesi Fatma Arguz, Türk kadınının 1946’da Fransız ve İtalyan, 1971’de İsviçreli hemcinslerinden çok önce, 1930’da belediye seçimlerinde seçme, 1933’te çıkarılan Köy Kanunu ile muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934’te de anayasada yapılan bir değişiklikle milletvekili seçme ve seçilme hakkını kazandığını hatırlatarak ,“Geçen 82 yılın ardından, kadınların siyasi alanda hala istenilen düzeyde temsil edilemiyor” dedi. Gündoğdu Okulları Meclis Başkanı Başak Yüksek, Ortaokul Meclis Başkanı Ada Evcik, İlkokul Meclis Başkanı Can Doğan ise konuşmalarında kadınların siyasal yaşamda daha çok yer alması gerektiğini vurguladılar.

“KADIN DOSTU BELEDİYEYİZ”

“Çukurova Belediyesi, kadın dostu belediyedir” diyerek Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82’nci yıldönümünü kutlayan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkan Çetin, “Ülkemiz kadınları, birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Atatürk, Türk kadınına sadece seçme ve seçilme hakkını vermemiş, izlenecek yolu da tarif etmiştir. Bugün yapmamız gereken kadın sorunlarına duyarlı olmak, sorunların bilincine vararak kadının toplumdaki statüsünü yükseltecek şekilde çalışmalar yürütmektir” diye konuştu.

Başa dön tuşu