ÇUKUROVA

ÇUKUROVA’DA GİYSİ TOPLAMA PROJESİNE BÜYÜK DESTEK

Başkan Çetin, ilçe geneline 300 giysi toplama kumbarası yerleştirildiğini ifade ederek, “Çukurova Belediyesi olarak, rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında, sosyal belediyecilik konusunda yaptığımız hizmetlerle destan yazıyoruz” dedi.

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, halkın kullanmadığı kıyafetleri, geri dönüşüme kazandırmak ve kullanılabilir durumda olanları ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için başlattıkları ‘Giysi Toplama Projesi’ne halkın büyük destek verdiğini açıkladı.
Çetin, “Hayata geçirdiğimiz ‘Giysi Toplama Projesi’ ile halkımızın kullanmadığı giysileri, ilçemize yerleştirdiğimiz 300 kumbara ile toplayıp, kullanılabilir ve temiz kıyafetleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Kullanılamaz durumdaki giysiler ise geri dönüşüm firması tarafından, ülkemiz ekonomisine kazandırılıyor. Adana’da yine bir ilke imza attık. Gıda bankası, hayır çarşısı, Çukurova’nın Filizleri gibi sosyal projelerle, Adana’ya yeni bir soluk kazandırmıştık. ‘Giysi Toplama Projesi’ ile de destan yazmaya devam ettik” diye konuştu.

“HALKIMIZ PROJEYİ SAHİPLENDİ”

Sosyal belediyecilik konusunda, çıtayı yükselttiklerine dikkat çeken Başkan Soner Çetin, “Çukurova halkımız sosyal belediyecilik projelerine duyarlılığı ile farkını htirdi. Giysi toplama kumbaraları, diğer geri dönüşüm hizmetleri gibi sağlıklı bir şekilde kullanılıyor ve halkımız birbirine yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyuyor” şeklinde konuştu.
Çukurova halkına projeyi sahiplendiği için teşekkür eden Çetin, 300 olan kumbara sayısının, bu ilgi sonrasında 600’e çıkarılması için çalışma başlattıklarını belirterek, Çukurova halkının kullanmadığı ve elbise dolaplarında atıl duran kıyafetleri giysi toplama kumbaralarına atmaları konusunda ilçe halkına tekrar çağrıda bulundu.

Başa dön tuşu