ÇUKUROVA

ÇUKUROVA’NIN PARKLARINDA ZEYTİN YETİŞECEK

Başkan Çetin, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ndaki zeytinlik alanlarla ilgili maddeye karşı olduğunu belirterek, "Türkiye 173 milyon ağaçla, dünyada ikinci sırada yer alıyor. Zeytinlik alanlarının sanayileşmeye kurban edilmesine tepkimizi göstermek için, Çukurova ilçemizdeki 185 parkımıza zeytin fidanı dikeceğiz" dedi.

 

Türkiye'de, 750 bin ailenin zeytin üreticiliği yaparak geçimini sağladığını belirten ve bunun yaklaşık 3 milyon kişiyi etkilediğini vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Zeytin, hepimizin ortak değeridir. Bu değere sahip çıkmak, bu alanları korumak ve genişletmek hepimizin vatandaşlık görevidir. Biz de, milletimize sorumluluk bilinci çerçevesinde, çıkarılmak istenilen Kanun Hükmünde Kararname'ye karşı olduğumuzu göstermek ve zeytinlik alanların yok edilmesine engel olmak için tüm parklarımıza zeytin fidanı dikerek, zeytin üreticilerini destekleyeceğiz" diye konuştu.

 

Sosyal sorumluluk bilincini her defasında icraatle süsleyen Başkan Soner Çetin, temalı parklar serisiyle Adana'ya yeni bir ilki daha yaşatmıştı. Zeytin dostu Başkan Soner Çetin, Karslılar Mahallesi'nde, zeytin temalı yapılan parka, onlarca zeytin fidanı diktirmiş ve 'Zeytinli Park' adını vermişti. Başkan Çetin, göreve geldiği yıl, narenciye isimlerini ilçe sokaklarına vermiş, geçtiğimiz yıl da, bahçesine turunçgil dikmeyen müteahhitlere iskan verilmeyeceğini açıklamış, bu kararını da meclisten geçirmişti. Başkan Çetin'in bu kararı, hem Çukurova halkı, hem de müteahhitler tarafından büyük takdir toplamıştı.

Başa dön tuşu