ÇUKUROVA

ÇUKUROVA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KOKUYOR

 Alınan meclis kararıyla, hayata geçen uygulamanın ses getirdiğini belirten Başkan Çetin, “Ruhsat alırken, narenciye fidanı dikeceği taahhüt eden ruhsat sahibi, inşaat başlarken ağaçlarını dikiyor.

 

Bugüne kadar 120 ruhsat sahibi inşaat alanına portakal, limon ve turunç ağacı dikti. Uygulamamızı yerinde bulan ve iskanı almış inşaat sahipleri de bu kampanyaya gönüllü olarak katılarak, bahçelerine narenciye ağacı diktiler” dedi.
 

 

Danışma Kurulu’nda, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Vursavuş’un önerisi ve Başkan Soner Çetin’in teklifiyle mecliste oylanan karar, bir yıldır başarılı bir şekilde hayata geçiriliyor.

 

Son yapılan danışma kurulunda söz alan Mustafa Fidan Vursavuş, “Başkanımız Sayın Soner Çetin, geçen yıl bu kürsüden yaptığımız öneriyi dikkate alıp hayata geçirdi. Bugün anşaatların etrafındaki narenciye fidanları büyümeye ve çiçek açmaya başladı. Çukurova’nın her köşesinde portakal çiçeği kokusunu duymak bizim için mutluluk verici” dedi.
 

 

Danışma kurulunun amacına uygun yapıldığına dikkat çeken Başkan Çetin, “Sizlerin burada sunduğu önerilerin büyük bölümünü bugüne kadar hayata geçirdik. Geçen yıl sunulan bu teklif, ilçemizin portakal çiçeği kokusuna bürünmesine vesile oldu. Portakal Çiçeği Festivali’ne biz de doğal bir katkı yapmış olduk.

 

Bu uygulamada emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca, inşaat yapan firma sahipleri de, uygulamaya severek katılıp, bizim istediğimizin sayının çok üzerinde narenciye fidanı ekerek, yeşil Çukurova’ya katkıda bulunuyorlar. Bu da ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir. Halkımızın katılımı ile Çukurova ilçemiz narenciye cenneti oldu” diye konuştu.

 

Başkan Çetin, göreve geldiği yıl da, Beyazevler Mahallesi'ndeki sokaklara, portakal, turunç, limon ve greyfurt adını vermiş, Çukurova halkının takdirini kazanmıştı.

Başa dön tuşu