ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversiteli Öğrenciler Girişimcilik Sertifikası Aldı

Öğrencilerin sertifikaları, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Bayat, Girişimcilik Dersi Hocası Prof. Dr. Emin Güzel, Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden ve bölüm hocalarının da katıldığı törenle verildi.

 

“Eğitimler Öğrencilerin Bilgi ve Deneyim Kazanmaları Amacıyla Düzenlendi.”

Prof. Dr. Emin Güzel, eğitimle ilgili şunları söyledi;

“Girişimcilik Eğitimlerinin, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenmektedir.”

 

“Öğrenciler KOSGEB’in Yatırım Desteği Başvuru Hakkı Kazandı.”

“Bu eğitimi almış olanlar, eğitim sonunda verilen sertifikayla KOSGEB veri tabanında yer alarak KOSGEB’in geri ödemesiz 50.000 TL ve faizsiz geri ödemeli sabit yatırım desteği olan 100.000 TL alma için başvuru hakkını kazanmış oldular. Çukurova Üniversitesi örgün öğretiminde ilk kez bu sertifikayı Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği öğrencilerinin almış olması başta Bölüm başkanımız Prof. Dr. Ali Bayat ve hepimizi sevindirmiştir. Öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum.”

Başa dön tuşu